Microsoft Windows 11 Pro, kurulum için bir Microsoft hesabı ve internet bağlantısı gerektirir.

Teknoloji devi Microsoft, yeni bir duyuru ile pek çok kişinin sevemeyeceği yeni bir özelliği tanıttı. Microsoft tarafından paylaşılan bilgilere dayanarak; Artık bilgisayarına Windows 11 Pro yüklemek isteyen kişilerin bir internet bağlantısına ve bir Microsoft hesabına sahip olması gerekiyor. Şirket, Dev Channel’daki Insider’lar için Windows 11 Build 22557’nin en son sürümüyle değişikliği duyurdu.

Windows 11 Pro’nun bir Microsoft hesabına ihtiyacı olacak

Yani artık Windows 11 Pro kullanıcıları, internet bağlantısı gerektirmeyen bir yerel hesaba giriş yaparak kolayca kurabilirler. Ancak Microsoft tarafından yapılan yeni değişikliklerle bu mümkün olacak.

Windows 11 güncellenmesi artık daha fazla cihazda kullanılabilecek

Microsoft bir blog gönderisinde şunları yazdı: “Windows 11 Home sürümü gibi, Windows 11 Pro sürümü de artık ilk cihaz kurulumu (OOBE) sırasında yalnızca bir İnternet bağlantısı gerektiriyor. Cihazı kişisel kullanım için kurmaya karar verirseniz, kurulum için AAS da gereklidir. Devam Eden Çalışmanın önümüzdeki yıllarında bir Microsoft hesabının gerekli olmasını bekleyebilirsiniz.

Halihazırda bir Microsoft hesabı olan kişileri etkilemeyecek olsa da, kullanıcıların dizüstü bilgisayarlarını veya PC’lerini İnternet bağlantısının olmadığı alanlara kurmaları pek olası değildir. Öte yandan, bir başkasının PC’sini kurmak isteyenlerin de bir hesapla oturum açması gerektiğinden, bu yeni durum kurulumu olduğundan daha zor hale getirecek gibi görünüyor.

Öte yandan bu program, kullanıcıların verilerini istemeseler bile Microsoft ile paylaşmalarına olanak sağlayacak.

Bu yeni değişiklik, Insider programında kullanıma sunulmaktadır ve normal Windows 11 Pro kullanıcıları tarafından kullanılabilir hale gelmesi birkaç ay alacaktır. Bu arada, Windows 11’de bazı ilginç değişiklikler var. Başlat menüsünde bir uygulama klasörü, Görev Yöneticisi için yeni bir kullanıcı arayüzü, çoklu dokunma hareketleri, görev çubuğunda sürükle ve bırak desteği, Windows 11 kullanan kullanıcılar tarafından görülebilecek birkaç yeni değişiklik ve birçok iyileştirme.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir