Windows 11 güncellemesi için Microsoft tarafından yapılan yeni açıklamalarda daha fazla cihaza güncellemenin gönderileceği belirtildi.

Microsoft geçtiğimiz dönemlerde Windows 11 işletim sistemi için kullanım dönemini başlatmıştı. İlk lansman sonrasında çoğunlukla yeni bilgisayarlarda kullanıma sunulmaya başlanan Windows 11 işletim sistemi, bu hafta itibari ile eski ve Windows 11 ile uyumlu olan bilgisayarlara gönderilmeye başlanacak. Kademeli bir şekilde yapılacak güncellemeler ile birlikte kısa süre içerisinde çok daha fazla cihaz yeni güncelleme ile yepyeni bir işletim sistemi deneyimi yaşamaya başlayacak.

Windows 11 güncellemesi giderek yaygınlaşıyor

Microsoft tarafından yapılan resmi açıklamalar ile duyurulan yeni gelişme, özellikle Windows 11 işletim sistemini kullanmak isteyenlerin de beklenti içerisine girmesini sağladı. Bilgisayarlardaki güncelleme bölümü üzerinden yapılacak kontroller ile Windows 11 güncellemesinin gelip gelmediğini görebilecek olan kullanıcılar, mevcut güncelleme görüntülendiğinde kolay bir şekilde sistemlerini yükseltebilecek. Resmi blog sayfasında yer alan açıklamalarda Microsoft, “Windows 11’in kullanılabilirliği artırıldı ve genişletilmiş bir dizi uygun cihaza yükseltme sunmak için en yeni nesil makine öğrenimi modelimizden yararlanıyoruz. Pürüzsüz bir yükseltme deneyimi sunmak için aşamalı sunum boyunca makine öğrenimi modelimizi eğitmeye devam edeceğiz.” denilirken Windows 11 yükseltmesinin güncelleme bölümünden sorunsuz bir şekilde yapılabileceği ifade edildi.

Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda özellikle hangi cihazların destekleneceğinin belirtilmesi beklense de Microsoft böyle bir ayrım yapmadı. Bu nedenle bilgisayarı minimum sistem gereksinimlerini karşılaması halinde Windows Update üzerinden yapılacak kontroller ile birlikte Windows 11’e erişim sağlanabilir.

Windows 11 güncellemesi Windows 10 sistemlerde nasıl alınacak?

Windows 11 güncellemesini yasal bir şekilde almak isteyen kullanıcıların Windows 11 işletim sistemine geçiş için güncelleme kontrolü yapması gerekiyor. Windows 10 işletim sisteminin güncelleme bölümünde üzerinden yapılacak kontrollerde Windows güncellemenin hazır olduğunu ve ücretsiz bir şekilde geçiş yapılabileceğini belirtilen mesajın görüntülenmesi gerekiyor.

Bu mesaj görüntülendikten sonra ise kullanıcılara 2 farklı seçenek sunuluyor. İndir ve yükle ya da Windows 10’da kal seçeneklerinden birisini tercih edecek kullanıcılar böylece güncelleme ile ilgili işlemleri kolay bir şekilde yapabiliyor. Windows 11 işletim sistemine geçmek isteyenlerin ise bu bölümde indir ve yükle seçeneğini seçmesi yeterli. Ardından işletim sisteminin kurulması için gerekli dosyalar Windows 10 işletim sistemine indirilerek kurulum başlatılıyor ve bilgisayarın yeniden başlatılması ile birlikte kurulum ekranı kullanıcıları karşılıyor. Bu aşamanın ardından ise yapılması gereken tek işlem ekrana gelecek olan pencerelerde istenen bilgileri girmek.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir