Windows 11 işletim sistemi, uzun zamandan beri Xbox oyun konsollarında kullanılan oyun teknolojilerinin bilgisayarlara eklenmesini sağladı. Bu nedenle Windows 11 işletim sistemini bilgisayar oyunları oynamak isteyenler için çok daha iyi bir teknolojik sunduğu ve daha iyisini sunacağı uzun zamandan beri vurgulanıyor.

Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda ve Windows 11 resmi tanıtımlarında da işletim sisteminin bu özelliği ön plana çıkarıldı. Yapılan yeni araştırmalar ile birlikte Windows 11’in Windows 10 işletim sisteminden nasıl daha iyi oyun performansı sunduğu netlik kazandı.

İşte Windows 11’in Windows 10’dan daha iyi olmasının nedenleri

Game Pass entegrasyonu

Daha iyi bir oyun deneyiminin sunulabilmesi adına Microsoft geliştirdiği Game Pass servisini Windows ile çok daha uyumlu hale getirdi. Windows 10 işletim sistemlerinde daha hantal ve hatalar nedeni ile iyi bir deneyim sunmayan entegrasyon, Windows 11 işletim sisteminde adeta kusursuz hale getirildi. Windows 10 işletim sistemindeki hataların giderilmesi, performans sorunlarının iyileştirilmesi ve Windows 11 işletim sistemindeki yazılım desteği ile Game Pass entegrasyonu Windows 11’i çok daha oyuncu bilgisayarı dostu hale getirdi.

Geliştirilmiş performans ve verimlilik

Windows 11’in oyun bilgisayarları için iyi olmasındaki bir diğer etken gelişmiş bir oyun modunun yer alması. Windows işletim sisteminde bulunan oyun modu, bilgisayar donanımlarından en iyi şekilde yararlanılmasını sağlıyor. Özel yazılım desteği ile çok daha iyi bir performansın alınmasını sağlayan Microsoft, üstelik Windows 11 işletim sisteminin oyun modunda bazı küçük değişiklikler ile çok daha iyi bir performans sunmayı hedeflemiş.

Otomatik HDR

Otomatik HDR, SDR desteği bulunan oyunların otomatik bir şekilde HDR görünümlü olmasını sağlar. Xbox konsollarında çok uzun zamandan beri kullanılan bu teknoloji Windows 11 işletim sisteminde de yerini almış durumda. Normal HRD gibi otomatik HDR desteğinden aynı performansı alabilmek mümkün değil. Ancak SDR kalitesinin üzerine çıkan bu özellik, DirectX 11 ve üzerindeki sürümlerde destekleniyor ve çoğu kullanıcı aradaki küçük farkları fark etmiyor.

DirectStorage

Daha yüksek depolama hızları için Windows 11 işletim sisteminde DirectStorage kullanılıyor. Yine Xbox’tan alınan bir diğer özellik olan DirectStorage, en yeni SSD donanımlarında dahi yakalanabilecek hızların üzerine çıkıyor.

Yeni nesil CPU desteği

Sadece oyunlarda değil, bilgisayar genelinde daha iyi bir performansın elde edilebilmesi ve maksimum verimlilik için yeni nesil işlemci desteği Windows 11’de oldukça etkileyici. 

Önümüzdeki dönemlerde yapılacak yeni güncellemeler sonrası Windows 11 işletim sisteminde çok daha iyi bir oyun deneyiminin sunulabileceği söylenebilir. Windows 10 için böyle bir planlaması bulunmayan Microsoft, Windows 11 işletim sisteminde oyun desteğini geliştirerek daha fazla ön planda olmasını sağlayacak. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir