Windows 11 için ortaya çıkan yeni gelişmelerde, oyun performansına yönelik ciddi bir olumsuzluk olduğu belirtildi. Uzmanlar, oyun ve bellek performansında yeni sorunlar keşfetti.

5 Ekim tarihi itibariyle Windows 11 işletim sistemini paylaşan Microsoft, yeni testler ve araştırmalar ile gündemde kalmaya devam ediyor. Yapılan yeni paylaşımlarda oyun ve bellek performansını doğrudan etkileyen yeni sorunlar keşfedildi. Yeni tasarım ve özellikleriyle kullanıcıların beğenisini kazanan işletim sisteminde, özellikle performansta iyileştirmelerin yapıldığı vurgulanmıştı. Ancak yeni keşfedilen hata, başlangıç aşamasında kullanıcıların sorunlar yaşayabileceğini de gösterdi.

Yeni hata oyun performansını etkiliyor

Microsoft tarafından geliştirilen ve VBS olarak adlandırılan sanallaştırma tabanlı güvenlik uygulaması, oyunlarda performansın düşmesine yol açıyor. PC Gamer tarafından ilk olarak fark edilen bu hata, şu ana kadar ciddi bir performans düşüşü yaşanmasına neden oluyor. Far Cry New Dawn’da yüzde 5, 3DMark Time Spy’da yüzde 10, Horizon Zero Dawn’da yüzde 28’e performans kaybı yaşanmasına yol açan uygulama, Microsoft’un önünde yeni bir sorun olduğunu da gösteriyor.

Varsayılan olarak aktif bir şekilde gelen özellik, Windows 11 yükseltmesi yapan kullanıcıları etkilemiyor. Bu nedenle mevcut hata, Windows 11 işletim sistemi yüklü yeni cihazlarda geçerli olacak. Kötü amaçlı yazılımların tespit edilmesi konusunda geliştirilen uygulama fazla bellek tüketiyor. Dosya gezginlerinin de açılmasıyla birlikte tüketim devasa boyutlara ulaşıyor. Bu nedenle de sistem, oyun için gerekli gücü gösteremiyor.

Önümüzdeki güncellemelerde Windows 11 için bu sorunun giderilmesi bekleniyor.

Windows 11 is now available memory leaks and performance sacrifices included 05

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir