Windows 11’i yüklemek için artık bir Microsoft hesabı gereklidir. Artık Windows 11 Pro’da bir Microsoft hesabıyla da oturum açmanız gerekiyor.

Windows 11’in yeni güvenlik özelliği ile tam bir sıfırlamaya ihtiyaç duyulacak

Teknoloji devi, Windows 11 kurarken kullanıcıların Microsoft hesaplarıyla oturum açmasını istiyor. Daha önce yalnızca Windows 11 Home kullanıcıları tarafından talep edilen bu gereksinim, şimdi Windows 11 Pro’ya kadar genişletildi.

Windows 11 güncellemesi 22H2’de Microsoft, daha fazla kullanıcıyı rahatsız edecek bir durum getirdi. İşletim sistemi kurulumunu tamamlamak için Microsoft hesabınızla oturum açmalısınız. Peki Microsoft, kullanıcı geri bildirimlerine rağmen neden bir hesapla oturum açmak istiyor? Windows 11’i yüklemek için

Windows 11 kurulumu için artık Microsoft hesabına ihtiyacınız var

Windows 11 22H2, yükleme sürümünden bağımsız olarak yerel bir hesap kullanarak yüklemeyi engeller. Bu arazi daha önce Windows 11 Home sürümü için ayrılmıştı, şimdi Windows 11 Pro’ya aktarıldı. Bu, Windows 11 kurulumunu tamamlamak için bir Microsoft hesabının gerekli olduğu anlamına gelir.

Bir Microsoft hesabını ayarlara bağlama Cihazınızda OneDrive’ı yapılandırabilirsiniz. Bu, Microsoft hesabınızın bağlı olduğu mobil cihazlar da dahil olmak üzere tüm cihazlarınızdaki verileri eşitler. Teknoloji devi bu nedenle daha fazla bilgisayarı yönetmenize yardımcı oluyor.

Microsoft hesabıyla Windows 11’e giriş yapmak büyük avantajlar sağlarken, çoğu kullanıcının ilk günden beri istemediği bir özellikti. Ancak Windows 11 Enterprise sürümünün henüz bir Microsoft hesabı gerektirmediğini de hatırlatalım.

Kişisel kullanım için yalnızca bir Microsoft hesabıyla oturum açmanız gerektiğini lütfen unutmayın. Bir iş veya okul seçmek için kuruluşunuzun hesabını kullanmalısınız.

Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde Windows 11 kurulumunda küçük bir güvenlik açığı bulundu. Sahte bir Microsoft hesabı e-posta adresi ve parolası girilerek hesap gereksinimleri yine de aşılabilir, ancak Microsoft bu boşluğu kapatması gerekiyor. Şirketin bu konuda yakın zamanda yeni bir güvenlik yaması yayımlayacağı söyleniyor.

Öte yandan teknoloji devinden gelen bu talep aslında mobil dünyada bir zorunluluk haline geldi. Örneğin Google, Play hizmetlerine erişmek için bir Google hesabında oturum açmanızı gerektirir. Öte yandan Apple, App Store gibi belirli uygulamalar veya hizmetler için bir Apple Kimliği gerektirir. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir