Windows 11 Güncelleme Aracına benzer kötü amaçlı yazılım algılandı. Peki bundan kendimizi nasıl koruyabiliriz?

Gizlilik ve güvenlik, çevrim içi ortamda en önemli konuların başında gelmektedir. Kişisel verilerimiz internet erişimi olan tüm cihazlarda saklanmaktadır. Evdeki bilgisayarlarımıza taşıdığımız telefonlardan. Bu, doğal olarak, bizi erişilebilir kılan verileri, yani çalma yetkisi olmayan kişileri yaratır.

Kendinizi bir siber saldırıdan korumanın birçok yolu vardır. Örneğin arka planda çalışan ve sürekli güvenlik kontrolleri yapan gerçek zamanlı antivirüs programları oldukça etkilidir. Ancak bilgisayar korsanları çeşitli yöntemler kullanarak güvenlik önlemlerini engelleyebilir ve kullanıcı verilerini ele geçirebilir.

Windows 11 güncellemesi gibi görünen sahte sitelere tıklamayın

Bilgisayar korsanlarının hedeflerini kandırmak için kullandıkları yaygın bir yöntem. Bu sayede kullanıcılar genellikle müşterisi olduğu banka veya şirketten geliyormuş gibi görünen e-postalar ile yanıltılmaktadır. Saldırgan şunları söyledi: “Hesabınız ele geçirildi. “Kurtarmak için bu bağlantıya tıklayın” gibi mesajlar göndererek kurbanın bilgilerini yakalamaya çalışır.

Tehdit Araştırma Birimi, Windows 11 kullanıcılarını hedef alan yeni bir saldırı tespit etti. Paylaşılan bilgilere göre saldırı şu şekilde ilerliyor:

Saldırganı önce Microsoft’un resmi Windows 11 güncelleme sayfasının tam bir kopyasını oluşturur. Bilgisayarını yükseltmek isteyen kullanıcı daha sonra Microsoft web sitesi yerine “Güncellenmiş Windows” adlı sahte bir sayfaya gider. Ancak sitenin tasarımı aynı olduğu için ilk bakışta sahte ile gerçek arasındaki farkı anlayamazsınız.

En çok istenen özellikler Windows 11 22H2 güncellemesi ile geliyor

Sahte site güncelleme indirme butonu sorun çıkıyor. “Windows11InstallationAssistant.exe” adlı 1.5 MB’lık bir ZIP dosyası indirilip bilgisayara indirildi. Kullanıcı bu dosyayı çalıştırdığı anda, bilgisayarında saklanan şifreler, kredi kartı bilgileri, kripto paralar dahil her şey saldırganın elinde olur.

Peki bu saldırılardan kendinizi nasıl koruyabilirsiniz? Bilgisayarınızda bir antivirüs programı olması tavsiye edilir. En iyi ücretsiz antivirüs programları listemizde sizi kötü niyetli saldırılara karşı koruyacak bir program bulacaksınız. Virüsten koruma programı, tarayıcınızı ve bilgisayarınızdaki dosyaları koruyacaktır.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir