Windows 11’in piyasaya sürülmesinden bu yana sekiz aydan fazla zaman geçti ve yeni işletim sistemini kullanan kullanıcı sayısı Microsoft’u endişelendiriyor. Detaylar haberimizde!

Windows 11’e Gizlilik Denetimi özelliği geliyor

Microsoft masaüstü işletim sistemlerinin pazar payını ölçen son rakamlara bakıldığında, Windows 11 kullanıcılarının hala Windows 11’i benimsemediği ve Microsoft kullanıcılarının nispeten küçük bir oranda artması endişe verici.

AdDuplex’in Haziran 2022 için hazırladığı Windows sürümleri ve ilgili pazar payları raporu, şirketin rakamlarına dahil olan bilgisayarların %23,1’inde şu anda Windows 11’in bulunduğunu gösteriyor. (Bunlar, AdDuplex reklamları gösteren Microsoft Store uygulamaları çalıştıran Windows bilgisayarlardır.)

AdDuplex’in işaret ettiği gibi, son iki ayda Windows PC’lerin yalnızca %3,4’ü Windows 11’e yükseltildi ve bu da işletim sisteminin en son sürümüne genel olarak yavaş bir geçiş hızına işaret ediyor. Windows 10 sürümü kesinlikle hala en popüler pazar payına sahip. Windows 10 21H2 %38,2 ile birinci olurken, Windows 10 21H1 %23,9 ile ikinci oldu.

Microsoft, Windows 11’in benimsenmesinden endişe duyuyor

Windows 11’in pazar payı yalnızca %0,6 artarken, son iki ayda iki aylık %3,4’lük artış övünecek bir şey değil.

Microsoft’un Windows 10 desteğini sona erdirmesine (2025’te) daha gidilecek çok yol var. Bu sıralarda ortaya çıkan yeni bilgisayarların Windows 11 ile geldiğini varsayarsak, uygulama hızının artması muhtemel ancak Microsoft’un daha kat etmesi gereken çok yol var.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir