Android 11 işletim sistemi tanıtımlarında Android desteğine vurgu yapan Microsoft, bu kararından geri adım attı.

Windows 11 işletim sistemiyle sistemler arasındaki entegrasyonuyla yeni bir dönem başlatması beklenen Microsoft sürpriz bir karar imza attı. Windows 11 tanıtımında üzerinde özellikle vurgu yapılan Android uygulama desteği için Windows Subsystem for Android (WSA) altyapı kullanılmıştı. Windows uygulamaları ile Android uygulamalarının tek işletim sisteminde çalıştırılmasıyla Microsoft’un fark yaratması beklense de beklenen olmadı.

Destek Sona Erecek

Microsoft konuyla ilgili resmi açıklama yaptı. Açıklamada 5 Mart 2025 itibariyle WSA altyapısının desteklenmeyeceği belirtildi. Resmi açıklamada “Windows’taki Amazon Appstore ve WSA’ya bağlı tüm uygulamalar ve oyunlar 5 Mart 2025 tarihinden itibaren desteklenmeyecektir.” denilirken işletim sisteminde Android sürecinin de başlamayacağı böylece ortaya çıkmış oldu.

Microsoft’tan Windows 11 Android Desteğinde Geri Adım
Microsoft’tan Windows 11 Android Desteğinde Geri Adım

Android uygulama desteğinin ilk olarak büyük müjde olarak duyurulması ve ardından özellik kullanıma sunulmadan kaldırılması Microsoft için soru işaretlerinin ortaya çıkmasına neden oldu. Android konusunda büyük hayal kırıklığı yaşandığı da görülürken Microsoft resmi açıklamasında bu konuda çok fazla detaya yer vermedi. Ancak şirket bundan sonraki süreçte yapay zekanın işletim sisteminde yer alması üzerine çalışılacağı belirtildi.

Yapay zeka çalışmalarında önemli bir ivme yakalayan Microsoft, Generative Erase, pencereye yönetim sistemi, Clipchamp, Copilot güncellemeleri, Android telefonların web kamerası olarak kullanılması gibi pek çok yenilik arka arkaya duyurulmuştu.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir