Windows 11’de gelecekte yeni bir güncellemede düzeltilecek olan büyük bir SSD performans sorunu var.
SSD’nize Windows 11 yüklediyseniz, beklediğiniz kadar hızlı olmadığını fark edeceksiniz. Neyse ki Microsoft bu sorunun farkındadır ve Windows 11’de SSD performansını iyileştirmek için bir güncelleme yayınladı.

Microsoft destek sitesinde açıklanan yeni ayrıntılara göre Microsoft, “KB5008353” başlıklı yeni bir güncelleme ile bir takım can sıkıcı sorunları düzeltti. 11. Güncellemeler birçok değişiklik getiriyor ama Windows 11’in hızından sıkılanlar için önemli yenilikler var. Dosyalara göz atarken veya seçerken Dosya Gezgini’nin performansını etkileyen bazı sorunları giderir.

Windows 11 SSD performans güncellemesi devam ediyor

SSD’leri kullanan Windows 11 önizleme derlemelerini çalıştıran bazı kullanıcılar, KB5008353 güncellemesini zaten aldı ve önemli bir performans artışı fark ettiler. Reddit’te paylaşılan bir kullanıcı şunları söyledi:

“Yalnızca NVME değil, SATA SSD’ler de daha hızlı. Önceden Windows 11, Windows 10’dan bile daha yavaş açılıyordu, ancak bu bir gelişme gibi görünüyor.”


Reddit için de benzer yorumlar yapan diğer Windows 11 kullanıcıları, güncellemenin gerçekten işe yaradığını ve işletim sisteminin beklenen performansı elde ettiğini vurguladı. Dolayısıyla bu güncelleme, donanımlarından beklenen hıza ulaşamayan SSD kullanıcılarının sorununu çözmeyi amaçlıyor.

Windows 11 Home vs Windows 11 Pro! Farklar Neler?

SSD performans sorunlarını gidermek çok önemlidir çünkü hız SSD satın almanın bir numaralı nedenidir. Windows 11 gibi modern işletim sistemleri bile sorunlara neden olabilir ve SSD’lerin kullanımını yavaşlatabilir ve bu da birçok kullanıcı tarafından aksiliklere yol açabilir.

Neyse ki, hız sorununun KB5008353 güncellemesiyle çözüldüğünü düşünüyoruz. Microsoft, insanları Windows 10’dan 11’e yükseltmeye teşvik etmeye çalıştığından, bu kötü hataları bulmak kullanıcıları teşvik etmeye yardımcı olabilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir