Windows 11 işletim sistemini kullanmak isteyen kişiler için 2 farklı seçenek bulunmaktadır. Windows 10 Home vs Windows 11 Pro ile işletim sistemi sürümü arasındaki farkları görebilir ve hangisinin daha uygun olduğunu kolay bir şekilde belirleyebilirsiniz. 

Windows 11 Home vs Windows 11 Pro Farkları Neler?

İki işletim sistemi arasında dikkat çeken farklar şöyle. 

ÖzellikWindows 11 HomeWindows 11 Pro
Yerel bir hesapla kurulumHayırEvet
Active Directory/Azure AD’ye KatılımHayırEvet
Hiper-VHayırEvet
Windows Korumalı AlanıHayırEvet
Microsoft Uzak MasaüstüYalnızca müşteriEvet
Windows HelloEvetEvet
Cihaz şifrelemeEvetEvet
Güvenlik duvarı ve ağ korumasıEvetEvet
İnternet korumasıEvetEvet
Ebeveyn kontrolleri/korumasıEvetEvet
Güvenli ÖnyüklemeEvetEvet
Windows Defender AntivirüsEvetEvet
BitLocker cihaz şifrelemesiHayırEvet
Windows Bilgi KorumasıHayırEvet
Mobil cihaz yönetimi (MDM)HayırEvet
Grup ilkesiHayırEvet
Azure ile Kurumsal Durum DolaşımıHayırEvet
Atanan ErişimHayırEvet
Dinamik SağlamaHayırEvet
İş için Windows GüncellemesiHayırEvet
Kiosk moduHayırEvet
Maksimum RAM128 GB2TB
Maksimum CPU’ sayısı12
Maksimum CPU çekirdek sayısı64128

Farklardan da görüleceği üzere iki işletim sistemi arasında özellikler benzer olsa da çoğu özellik Windows 10 Pro’da desteklenmekte ve Windows Home işletim sisteminde kısıtlamaktadır. Windows İşletim sistemlerindeki Pro versiyonlar daha çok iş dünyası için geliştirilmektedir. Bu bakımdan standart bir ev kullanıcısı için Pro’da yer alan özelliklerin büyük bir bölümü kullanılmamakta ve gereksiz durmaktadır. Bu nedenle Windows 11 Home, Windows 11 Pro versiyonları arasından seçim yaparken bu küçük küçük kriteri de mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

Windows 11 Pro’ya özel seçenekler arasında; Mobil cihaz Yönetimi, Grup ilkesi, Kurumsal Devlet Dolaşımı, Atanan Erişim, Dinamik Sağlama, İş için Windows Güncellemesi, kiosk modu ve Active Directory/Azure AD yer alır. Mevcut özellikler pek çok farklı işlemin yapılmasını sağladığı gibi özellikle grup ilkesi, pek çok farklı sorunda ilk olarak başvurulacak yerlerden birisidir. Bu bakımdan seçim yaparken tüm bu kriterler doğrultusunda en uygun olan işletim sistemi seçilebilir. Bununla birlikte kullanıcıların unutmaması gereken en önemli detaylardan birisi Windows 11 Home yüklü bir PC’de Pro’ya ihtiyaç duyulduğu anda yükseltme yapılabileceğidir. Bu nedenle başlangıçta Home versiyonunun yeterli görülmesi halinde Windows 11 Home seçimi ile başlanabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir