Windows 11’e gelecek yeni güncelleme ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Yeni güncellemede özellikle Paint’e bazı yeniliklerin gelecek olması dikkat çekti.

Windows 11 işletim sistemi için yeni güncellemeler işletim sistemine pek çok yenilik getiriyor. Yeni güncellemede özellikle Microsoft’ta ilk günden itibaren yer almaya başlayan Paint uygulamasına yeni özelliklerin getirileceği görüldü. Görseller, renk seçme ve yeniden boyutlandırma gibi pek çok yeniliğin yer alacağı Paint, böylece kullanıcılar için daha kolay bir şekilde işlemlerin yapılmasını sağlayacak.

Windows 11 güncellemesinde neler var?

Windows 11 işletim sistemi güncellemesinde Paint’te daha önceden Windows 11 genel görünümüne yönelik bir değişiklik yapılmıştı. Tasarımda yapılan incelemelerin ardından uygulama içerisinde pek çok farklı yeni özelliği yer vermeye başlayan Microsoft, önümüzdeki dönemlerde kullanıcılara sunacağı güncellemede Paint’te bugüne kadar yapılamayan pek çok işlemin yapılmasını sağlayacak.

Buna göre WhatsApp üzerinden gönderilecek fotoğraflarda hızlı kırpma ya da yeniden boyutlandırma işlemleri çok daha kolay bir şekilde yapılabilecek. Güncellemede Windows Media Player işletim sistemine yeniden gelirken NotePad için de emojiler desteklenmeye başlanıyor.

Microsoft tarafından yapılan güncellemelerde bazı uygulamalar daha fazla ön plana alınıyor. Uzun zamandan Paint üzerinde bir dizi yenilik getiren Microsoft, Paint için bundan sonraki süreç içerisinde çok fazla güncelleme sunması bekleniyor. Bunun yerine yeni bir uygulamanın seçilmesi ve bu uygulamaya yönelik güncellemelerin yapılması bekleniyor. Sıradaki uygulama için en çok beklenti yaratan ise haritalar. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir