Geçen yıl piyasaya sürülen Windows 11, güncellemelerin gerçekleşmesini engelleyen ilginç bir hatayla karşı karşıya.

Microsoft, geçen yıl Windows 11’i piyasaya sürmüştü. Öncelikle kullanıcı deneyimini alt üst eden bir hata ile çıkış yapsa da yakın zamanda yayınladığı yeni bir güncelleme ile bu sorunu bir nebze de olsa ortadan kaldırılmış olsa da yeni işletim sisteminde hala kullanıcıları rahatsız eden sorunlar olabilir.

Windows 11 güncellemesi yüklenemedi

Windows 11 ile ilgili yakın zamanda yeni bir hata ortaya çıktı. Google Chrome ve Edge gibi tarayıcıların yakın zamanda yayınlanan Nisan 2022 güvenlik yamasının ardından 0xc0000022 hatasıyla çalışmayı durdurduğu yeni sürüm, güncellemelerin yüklenmesini engelleyen yeni bir sorunla karşı karşıya.

Windows 11 son güncellemesi sonrası işlemciler alev alev

Bazı kullanıcılar, Windows 11’i güncellemeye çalışırken bilinmeyen bir hata nedeniyle çökmeye başladı. Özellikle önizleme sürümünde yaygın olan bu sorun. Bazı kullanıcılar çözümü bilgisayarlarını bir önceki sürüme döndürmekte buldu.

Kullanıcının güncelleme sırasında aldığı hata kodu 0xc1900101-0x4001c idi. 0xc1900101 kodunun en yaygın güncelleme hatalarından biri olduğunu bilsek de, 0x4001c’nin neden oluştuğuna dair net bir bilgi yok. Kullanıcılar, bunun bir hata uyumluluğu sorunu veya yayınlanan güncellemelerden biri nedeniyle olduğuna inanıyor.

Microsoft, toplu güncellemelerde de oluşabilecek bu sorunla ilgili kullanıcı raporlarını aktif olarak izlediğini duyurdu. İlerleyen zamanlarda bu konuda gerekli adımların atılacağını kaydeden şirket, 0xc1900101’in yaygın bir hata olduğunu, yüklenmeye çalışılan sürüme bağlı olarak 0x4001c’nin çeşitli nedenlerden kaynaklanabileceğini söyledi. Firmanın stoklarından yola çıkarak sorunun nedeninin henüz tam olarak bilinmediğini söyleyebiliriz.

Windows 11 sistem gereksinimleri

İşlemci:1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)
RAM:4 gigabayt (GB)
Depolama:64 GB veya daha büyük depolama cihazıNot: Daha fazla ayrıntıyı aşağıdaki “Windows 11 işletim sistemini güncel tutmak için depolama alanı hakkında daha fazla bilgi” kısmında bulabilirsiniz.
Sistem üretici yazılımı:UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli
TPM:Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0
Grafik kartı:WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu
Ekran:Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit
İnternet bağlantısı ve Microsoft hesapları: Windows 11 Home sürümünde, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerekir. Tüm Windows 11 sürümlerinde güncelleştirmeleri yapmak ve bazı özellikleri indirip bunlardan yararlanmak için internet bağlantısı gerekir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir