Akıllı cep telefonunuzun kullanım alanlarını artırmak oldukça kolaydır. Genellikle ofis ortamında PC’lerin ekranını kilitleme zorunluluğu vardır. Bu işlemi gerçekleştirmek için bir kaç düğmeye tıklatmanız gerekebilir. Fakat bundan da bağımsız olarak kilitleme işlemi yapmak güvenlik açısından da son derece önemlidir. Konu ile ilgili iyi haber ise, Microsoft, Windows 10’da ekran kilitleme işlemi çok daha kolay ve neredeyse son derece zahmetsiz bir hal alıyor. Dynamic Lock yani Dinamik Kilit isimli bu özellik sayesinde uzaktan da bilgisayarınızın ekranını kilitleme işlemi yapabilirsiniz. 

Windows 10’da PC ekranını cep telefondan kilitleme işlemi nasıl yapılır?

Günlük yaşantınızı kolaylaştırmak adına akıllı cep telefonunuzu çok daha fonksiyonel bir şekilde kullanabilirsiniz. PC’nizin ekranını cep telefonunuzdan kapatmak için tek ihtiyacınız olan akıllı cep telefonunuz ile Windows 10 işletim sistemli bir bilgisayar arasında Bluetooth bağlantısı kurmak olacak. Siz telefonunuz yanınızdayken PC’nizden uzaklaştığınız taktirde bilgisayar ekranını uzaktan otomatik olarak kilitleyebilirsiniz fakat artık akıllı telefonunuz yakında göremez. Bu işlemleri gerçekleştirmek için ilk olarak, Android akıllı cep telefonunuzu ya da iPhone akıllı cihazınızı Windows 10 PC ile eşleştirin. Windows 10 işletim sisteminde yer alan Dinamik Kilit özelliği bilgisayarınız ile akıllı cep telefonunuz arasındaki Bluetooth bağlantısından faydalanmanıza dayanır. Bu konu hakkında yapmanız gereken ilk işlem, Android işletim sistemi bulunan akıllı cep telefonunuzu ya da iPhone akıllı cihazınızı Windows 10 bilgisayarınız ya da cihazınız ile eşleştirmek olacak. Windows 10 bilgisayarınızı akıllı cep telefonunuz ile zaten eşleştirdiyseniz, Bluetooth bağlantısının her iki cihazda da etkin olduğundan emin olun. 

İkinci adım olarak ise, Windows 10 işletim sistemi bulunan bilgisayarınızda oturum açma seçeneklerine gidin. Bunu yapmak için ilk olarak Windows 10 işletim sistemi bulunan PC’nizde Ayarlar menüsü uygulamasını açın. Bunu yapmanın hızlı yolu ise Başlat menüsüne girerek Ayarlar seçeneğine tıklamak olacak. Daha sonra ise Hesaplar seçeneğine tıklayın ve daha sonra ise sol kısımda yer alan Oturum Açma seçeneklerini seçin ve ardından ise sağ kısımda yer alan dinamik kilitleme seçeneğine ulaşana kadar aşağı kaydırma işlemi yapın. 

Konu ile ilgili dördüncü adım ise, Windows 10 bilgisayarınız ile eşleştirilmiş cihazları kullanarak ne zaman PC’nizin kapsama alanı dışında olduğunu görürsünüz ve PC’yi açmak için tekrar şifre isteyecek şekilde kilitleme işlemini yapın. Tekrar şifre istenecek şekilde bilgisayarınız kilitlenecektir. Ekranda siz Windows’tan uzaktayken cihazınızın PC’nizi otomatik bir şekilde kilitlemesine izin ver seçeneği ile karşı karşıya geleceksiniz. Bu seçeneğe onay işaretini ekleyin ve daha sonra ise Windows 10’un dinamik kilitleme özelliğini aktive edin. Dinamik kilitleme özelliğini açtıysanız Windows 10 PC’nizin kullandığı Bluetooth aygıtı görünmeyecektir. Bilgisayarınızı ve akıllı cihazınızı kendi tercihlerinizi doğrultusunda verimli bir sistem üzerinden entegre ederek kullanmak isterseniz sizde size sunulan seçeneklerden faydalanın. Bilgisayarınızı uzaktan kilitlemek için akıllı cep telefonunuzu kullanabilir ve bilgisayarınızdan uzaklaştığınızda tekrar şifre girerek açmak için kilitleme işlemini yapacaksınız. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir