Windows 11’in çıkmasına rağmen hala Windows 10 kullanıcılarının sayısı oldukça fazla. Peki Windows 10 için güvenli modu nasıl açarsınız?

Windows 10’un Tüm Özellikleri ve Bilinmesi Gerekenler

Microsoft, daha önce Windows 7 veya 8 satın alanlara Windows 10’u ücretsiz yükleme seçeneği sundu. Böylece Windows 10 kullanıcılarının sayısı çığ gibi arttı. Windows 11 çıktı ama aynı zamanda çok sayıda Windows 10 kullanıcısı var. Windows 10 sürümündeki en yaygın hatalardan biri, Windows 10 kurulumu sırasında bir sorun nedeniyle kurulumun durması ve bilgisayarın başlamamasıydı. Aşağıda bu durumda olanlara çözümü anlatacağız.

Windows 10 Güvenli Mod nedir?

Eskiden “bucky güvenlik modu” olarak bilinen Güvenli Mod, Microsoft’un temel sürücüleri ve standart yapılandırmaları ile işletim sistemini başlatmamızı engelleyen ve sürücülerin ve uygulamaların yüklenmesini engelleyen Windows başlatma anlamına gelir. Güvenli mod nedeniyle bir şey bilgisayarımızda sorunlara neden olursa – örn. Program, Windows başladığında başlar – program biçimlendirmeden kaldırılabilir ve bilgisayarın daha doğru çalışmasını sağlar.

Bilgisayar normal şekilde başladığında, Windows başlangıçta başlayacak şekilde yapılandırılmış tüm programları başlatır. Bu, bilgisayarınızın donanımı için çok sayıda Windows hizmetini ve sürücüsünü içerir. Ancak bu programlardan veya sürücülerden bazıları, başlatma aşamasını engelleyen bir hataya neden olabilir. Burası, Windows’un her şey ters gittiğinde sorunları çözmek için tasarlanmış güvenli modda başladığı yerdir.

Windows 10 güvenli modda ne yapar?

Windows Güvenli Modu, bilgisayarınızı yalnızca çalışması için gereken bileşenlerle başlatır. Ayrıca, yalnızca video sürücüleri kullanıldığından, ekran daha düşük bir çözünürlükte görüntülenecek ve donanım sürücülerinin geri kalanını yüklemeyecektir.

Bilgisayarınızın çalışmasını engelleyen kötü amaçlı yazılım veya sürücüleriniz varsa, Güvenli Mod, bilgisayarı çalıştırmadığınız için düzeltmenize yardımcı olur. Bu nedenle, güvenli modda karşılaşabileceğiniz sorunları daha kolay düzeltebilirsiniz.

Windows 10’da güvenli mod nasıl açılır?

  • Öncelikle, Windows 10 kurulum kılavuzunu içeren önyüklenebilir bir USB sürücüye veya DVD’ye ihtiyacınız var.
  • Bu adımlardan sonra Windows 10 yükleme medyasını bilgisayarınıza takın ve önyükleyin.
  • Bilgisayar buradan başlatıldığında dil seçim ekranı gelecektir.
  • Bu ekranda size uygun olan seçeneği seçerek ileri butonuna basınız.
  • Bu menüye giderek Windows 10 kurulum sayfasına ulaşabilirsiniz.
  • Merkezi Kurulum düğmesine basmadan önce, muhtemelen daha önce hiç fark etmediğiniz sol alt köşedeki Bilgisayarı Onar düğmesine basın.
  • Ardından, kurtarma seçenekleri görüntülenecektir.
  • Aşağıda Windows 8, 8.1 ve 10’da yaygın olarak bulunan seçenekler yer almaktadır. Yani bilgisayarınızı başlatabilirseniz Güvenli Mod gibi seçeneklere bu panel üzerinden erişebileceksiniz.
  • Burada bir sorun giderme seçeneği belirleyin.

Burada iki seçenek göreceksiniz. Bunlardan ilki, bilgisayarınızı sıfırdan yapılandırmanıza izin veren seçenek, ikincisi ise güvenli mod, komut satırı ve onaylanmış indirmeler gibi ileri düzey kullanıcılar içindir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir