Yazılım tarihinin en başarılı işlerinin başında gelen Windows sürümleri, yıllardır bilgisayarlarımızda kullanılmaya devam ediyor. Her yeni sürümününde daha da heyecanlandığımız Windows sürümlerine bir yenisi daha eklendi. Dün düzenlenen etkinlikte tanıtılan yeni sürümün adı Windows 10.

Sadece basının katılımıyla gerçekleşen Microsoft etkinliğinde gün yüzüne çıkan Windows 10‘un duyurulduğunu, yaptığımız haberle sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni işletim sistemi Windows 10’un tüm özelliklerini ve bilmeniz gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz.

Windows şefi Terry Myerson tarafından açıklanan Windows 10, bugüne kadar piyasaya çıkan en geniş cihaz desteğine sahip işletim sistemi olarak lanse edildi. Güvenlik konusunda daha etkili bir kullanım sunan Windows 10’un kullanıcı kimlik yönetim sistemleri oltalama ve benzer yollarla yapılan kimlik hırsızlığını daha da zorlaştırmak için tasarlandığı da bu etkinlikte açıklanan önemli detaylar arasında yer aldı.

Windows 10’un en dikkat çeken özelliklerini şöyle sıralayalım;

windows 10un tum ozellikleri ve bilinmesi gerekenler

Genişletilmiş Başlat Menüsü

Windows 8 ile birlikte ortadan kaybolan Başlat Menüsü, Windows 10’la beraber yeniden geri dönüyor. Ayrıca aşina olduğumuz Başlat Menüsü, bizlere daha fazla özelleştirme seçeneği sunacak.

Pencere İçinde Açılan Uygulamalar

Windows Mağazası üzerinden aldığımız uygulamaları artık masaüstü uygulamalarına benzer bir pencere içinde açabileceğiniz. Bu sayede Windows 8’de yaşadığımız ekran değişim sorununun önüne de geçilmiş olacak.

windows 10un tum ozellikleri ve bilinmesi gerekenler 1

Uygulama Tutturma (Snap) Özelliği

Aynı ekranda birden fazla uygulama çalıştırmayı kolaylaştıran Uygulama tutturma (snap) özelliği de Windows 10’la gelen yenilikler arasında. Dörtlü snap konfigürasyonunu içerisinde barındıran işletim sistemi aynı ekrana dört farklı uygulamayı yerleştirmeyi mümkün kılıyor.

Yenilenmiş Görev Görüntüleme Fonksiyonu

Tüm uygulamaları bir arada görebileceğimiz Yeni Görev Görüntüleme Fonksiyonu sayesinde sadece tek bir tıkla dilediğimiz uygulamaları ön plana alabilmemizi sağlıyor. Ayrıca bu fonksiyon sayesinde farklı masaüstü görüntüleri arasında kolay bir şekilde geçiş yapabileceğiz.

windows 10un tum ozellikleri ve bilinmesi gerekenler 2

Sanal Masaüstü

Farklı masaüstü görünümlerini tasarlamamıza imkan tanıyan Sanal Masaüstü özelliği, birden fazla uygulamayı veya dosyayı tek bir masaüstü üzerinde kalabalığa müsade etmeden görüntülememizi sağlayacak.

Task View

Windows 10’a eklenen yeni menü olarak karşımıza çıkan Task View, masaüstü modları arasında geçiş yapmamızı ve açık olan uygulamaların tek bir ekranda görmemizi mümkün kılıyor.

Xbox’tan PC’lere, akıllı telefonlardan tabletlere kadar kullandığımız tüm cihazlarla uyumlu olan ve sürekli bir deneyim ortaya koyacak olan Windows 10’un çıkış tarihi olarak 2015 yılının sonları gösterildi.

Windows 10 Ses Sorunu ve Çözümü

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir