Operatör kapsama alanı arttı, ancak yaşadığınız yerden uzaktaysanız veya coğrafi olarak erişilemiyorsanız iletişim zor olabilir. Bunun temel nedeni, operatörlerin baz istasyonlarını yüksek yoğunluklu lokasyonlara yerleştirmesidir.

WiFi 6’yı tercih etmeniz için 7 neden

Cep telefonları, şehir içinde veya yakınında bulunan baz istasyonları sayesinde, yoğun yerleşim alanlarında bile yeterince iyi bir şebeke sinyali yakalayabilir ve bu sayede sorunsuz arama yapabilirler. Peki ya baz istasyonları yoksa veya ara sıra tıkanıklık olmazsa? Çözüm Wi-Fi araması.

Wi-Fi araması nedir?

Akıllı telefonların bir süredir Wi-Fi araması adlı yeni bir teknolojisi var. Bu teknolojiyi birçok kez görmüş olabilirsiniz, ancak ne olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Wi-Fi Araması, akıllı telefonunuz bir ağ sinyali alamadığında bir İnternet modemi aracılığıyla telefon ağınıza bağlanmanıza olanak tanır. Bu, telefonunuz cevap vermese bile sesli arama yapmanızı veya SMS gönderip almanızı sağlar. Wi-Fi araması, VoIP’ye benzer şekilde çalışır. Akıllı telefonlarımız, Wi-Fi ağlarına bağlı İnternet ağı üzerinden hücresel veri paketleri gönderir.

Telefonumda Wi-Fi aramasını nasıl etkinleştiririm?

Akıllı telefonunuz Wi-Fi aramayı destekler, ancak Wi-Fi arama hizmetini operatörünüz üzerinden başlatsanız bile kullanamazsınız. Bu özelliği kullanmak için akıllı telefonunuzda Wi-Fi araması etkin ve bir Wi-Fi ağına bağlı olmalıdır. Android’de Wi-Fi Aramasını nasıl etkinleştiririm?

Android telefonunuzda Wi-Fi arama özelliğini etkinleştirmek için önce bir Wi-Fi ağına bağlanmalısınız. Sağlayıcınızla Wi-Fi aramasını etkinleştirdiyseniz, devam edebilirsiniz. Bu kılavuz Samsung Galaxy S21’i kapsıyor, ancak işlem hemen hemen tüm Android telefonlar için aynı.

  • İlk olarak, Android telefonunuzda Ayarlar’a gidin. Ayarlar’dan Bağlantılar menüsüne gidin.
  • Bağlantılar menüsünden Wi-Fi Arama ayarları’na tıklayın.
  • İşlevi etkinleştirmek için Wi-Fi Arama menüsündeki Etkinleştir düğmesine basın.

Wi-Fi Arama etkinse ve sağ üst köşede ahizeli Wi-Fi Arama simgesi ve Wi-Fi simgesi görüyorsanız, Wi-Fi üzerinden arama ve mesaj yapabilirsiniz.

Wi-Fi ile Arama açıldığında, bağlantı için hücresel ağlara öncelik verilir. Böylece, şebekeye ulaşılamıyorsa, Wi-Fi Araması başlayacak ve iletişim kurabileceksiniz. Ancak, ev veya ofis ağınızda bir alıcı şebeke olsa bile Wi-Fi aramayı kullanmak istiyorsanız, tercih ettiğiniz şebekeyi Wi-Fi olarak seçmelisiniz.

iPhone’umda Wi-Fi aramasını nasıl etkinleştiririm?

Android gibi, iPhone telefonların da benzer işlemleri vardır. İlk olarak, akıllı telefonunuzu Wi-Fi ağınıza bağlamanız gerekir. Operatördeki fonksiyon etkinleştirildikten sonra işlem başlatılabilir.

  • İlk olarak, akıllı telefonunuzun ayarlarına giriş yapın.
  • Ayarlar’dan hücresel menüye erişin.
  • Hücresel menüde, akıllı telefonunuzdaki hücresel ağ ayarlarına gidin.
  • Burada, açmak için Wi-Fi Araması ayarına tıklayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir