Wi-Fi teknolojisi hayatımızın en önemli parçasıdır. Neredeyse günlük yaşantımızın her alanında var olan bu teknoloji her geçen gün kendini yeniliyor ve kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak için ilerlemeye devam ediyor.

The Wi-fi Alliance, çeşitli cihazlara Wi-Fi 7 sertifikası vermeye başladı. Bu şekilde cihazların bir arada uyumlu bir şekilde çalıştığı garanti edilmiş oldu. Pek çok teknolojinin belli standartları olduğu gibi Wi-Fi teknolojisinde de belli standartlar vardır ve bu standartlar zaman içerisinde değişiyor. Adının duyulmaya başladığı günden beri heyecanla beklenen Wi-Fi 7 en önemli vaadi çok daha hızlı internet bağlantısı olmuştu. Günümüzde internet kullanıcıların en önem verdiği konu hız olduğu için Wi-Fi 7’nin gelmesi birçok kişiyi heyecanlandırdı.

Wi-Fi 7 İle Gelen Özellikler

Wi-Fi 7 İle Gelen Özellikler
Wi-Fi 7 İle Gelen Özellikler

The Wi-Fi Alliance Ceo’su Kevin Robinson yaptığı açıklamada Wi-Fi 7’nin 6 GHz bağlantı için sıfırdan inşa edilmiş ilk nesil olduğunu söylemişti. Bu aralıkta bağlantı sağlayan ilk model Wi-Fi 6E cihazı olmuştu. 

Wi-Fi 7 ile gelen başka özellik ise Multi Link Operation MLO yani çoklu bağlantı operasyonları olacak. Bu özellik sayesinde Wifi bağlantılarında 2,4 Ghz ve 6 Ghz bağlantıların iki veya daha fazlasını kullanacak böylece daha stabil ve bağlantı hızımız daha da artacaktır.

Wi-Fi 7 kullanan modemler daha önceki versiyonlara sahip olan cihazları da destekleyecek ancak eski cihazların Wi-Fi 7 yi tam olarak kullanılabilmesi beklenmiyor. Yeni nesil bilgisayar, telefonlar ve diğer cihazlar uyumlu olarak gelmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir