WhatsApp, konuşmalarını gizlilik altında tutmak ve daha fazla kişisel güvenlikten emin olmak isteyen kullanıcılar için artan seçenekler listesini genişletmeye giderek devam ediyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, iki yeni özelliği daha duyurdu. Bu özellikler Bilinmeyen Arayanları Sessize Al adı ile ve Gizlilik Kontrolü adını taşıyor.

Bilinmeyen Arayanları Sessize Alma özelliği şimdiden uygulama içerisinde kullanıma sunulmuş durumda. Bu özellik sayesinde istenmeyen aramaları ve tanınmayan kişilerden gelecek olan çağrıları otomatik olarak taramasını mümkün hale getiriyor. Söz konusu özellik aktif hale getirildiği andan itibaren telefon bu iki parametreye giren aramalar için kullanıcıları uyarmıyor.

Ancak özelliğin şu an için mükemmel bir seviyede işlemediğini belirtmek gerekiyor. Meta’dan yapılmış olan açıklamada, kullanıcıların uygulama içindeki arama listesini kontrolünü sağlayarak yanlış bir çağrı durumunun engellemesi yapılıp yapılmadığını görebileceği ifade edildi.

WhatsApp, Sohbette Tut Özelliğini Duyurdu

WhatsApp Gizlilik Kontrolü kullanıma sundu

Zuckerberg’in bir diğer duyurularından alınmış olan bilgilere göre ise Gizlilik Kontrolü menüsü oldu. Bu menü kullanıcıların gizlilik ve güvenlik araçları hakkında daha net ve geniş bir bilgi edinmesini sağlıyor. WhatsApp, kullanıcı deneyimi için en iyi gizlilik deneyiminin seçilmesi konusunda ve güven duyulması açısından kullanıcılara yardımcı oluyor.

Uygulamanın gizlilik ayarları üzerinden başlatılacak olan kontrol; mesajların, çağrıların ve kişisel bilgilerin güvenliğini güçlendirmede kullanılacak olan çoklu gizlilik katmanlarında kullanıcılara rehberlik ediyor. Gizlilik Kontrolü özelliği de tüm kullanıcılar için açılmış durumda.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir