Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp üzerinden bildiğiniz üzere konum gönderilebiliyor. Ancak WhatApp’tan atılan bir konumun sahte olma ihtimali bulunuyor. Bu noktada WhatsApp’tan gönderilen bir konumun sahte olup olmadığını anlamak için şimdi anlatacağımız yöntemlerden birini kullanabilirsiniz. Piyasada bulunan üçüncü parti uygulamalar ile sahte konum gönderilmesi mümkün olabiliyor. Bu sahte konumları anlamak için ise bir yöntem bulunuyor.

WhatsApp’tan Gönderilen Konumun Sahte Olduğunu Anlamak

konum1

Bunun için çeşitli yöntemler bulunuyor. Bir arkadaşınız tarafından sizlere uygulama yardımı ile sahte bir konum gönderildiyse, gelen mesajda harita üzerinde kırmızı pin ve metin olarak adres bilgisi gözükecektir. Ancak gelen konum bilgisinde sadece kırmızı pin bulunuyor ve adres detayı yazmıyor ise bu konum doğru konum anlamına gelmektedir. Daha çok Android akıllı telefon piyasasında yer alan Google Play Store’da birçok sahte konum uygulamaları bulunuyor.

Bu sahte konum uygulamaları ile kullanıcılar konum bazlı çeşitli oyunlarda hileler yaparken, WhatsApp tarafında ise sahte konum gönderme de kullanılıyor. Bir kişiye sahte konum göndermek için ise Google Play Store üzerinden Fake GPS Location adlı uygulamayı indirmeniz gerekiyor. Daha sonra cihaz ayarlar menüsünden Telefon hakkında bölümüne girerek buradan derleme numarası bölümüne beş kez basıp geliştirici seçeneklerini açmanız gerekiyor. Daha sonra gelen menüde yer alan sahte konumlara izin ver seçeneğini açarak artık sahte konum uygulamasını kullanabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir