WhatsApp, artan kullanıcı sayısı ve önemi ile birlikte günümüzün en çok tercih edilen iletişim aracı olsa da kişiler bazı durumlarda sorunlar yaşayabilmektedir. Özellikle çevrimiçi görünmek istemeyen kullanıcılar sürekli çevrimdışı modunu kullanabilir. Peki, WhatsApp’ta sürekli çevrimdışı nasıl kalınır?

WhatsApp artan popülerliğinin yanı sıra sunmuş olduğu seçenekler sayesinde kullanıcıların karşılaşabileceği pek çok problemde de destek almasını sağlıyor. Öyle ki son görülme zamanı, mesajın okunup okunmadığı gibi pek çok özellik, WhatsApp temel ayarlarında aktif olarak geliyor ve bu nedenle kişilerin bu tip durumlardaki rahatsızlıklarına giderebilmek adına özellikleri pasif hale getirmesi gerekiyor. Eğer sürekli çevrimiçi görünmekten rahatsızsanız siz de bu özelliği pasif hale getirerek çevrimdışı kalabilirsiniz.

WhatsApp’ta sürekli çevrimdışı görünme işlemleri

WhatsApp’ta tüm olan biteni görmek fakat gördüklerinizin karşı taraf tarafından görülmesini gizlemek adına yapmanız gereken işlemler oldukça basit.

Bunun için ilk olarak uygulamayı açın ve ayarlar bölümüne geçiş yapın.

1 1547985840

Ayarlar bölümünde gizlilik sekmesini açın.

2 1547985865

Bu sekmede yer alan durum bölümüne giriş yapın.

Eğer bu bölümdeki ayarlar seçilirse, kişiler sizin online olup olmadığınızı kolay bir şekilde görecektir. Özelliği kapatmak adına ise bu bölümde yer alan şu kişilerle paylaş bölümünü kullanmanız gerekir.

Bu bölümü açtığınızda çevrimiçi durumunuzun kimlerle paylaşılmak istendiği sorulacaktır. Eğer burada kimseyi seçmezseniz, çevrimiçi durumunuz kimse tarafından görünmeyecektir. Fakat özellikle eş gibi özel durumlar ve istisnalar varsa şu kişilerle paylaş dedikten sonra eklenmek istenen kişiler seçilebilir. Böylece kişiler sizi göremeyecek ve sadece istediğiniz kişilerle çevrimiçi durumunuz paylaşılacaktır.

Bu işlemleri yaptıktan sonra yine ayarlar gizlilik bölümünden okundu bilgisi ve son görülme seçeneklerini pasif hale getirmeniz gerekir. Böylece WhatsApp listenizdeki kişiler sizin en son ne zaman WhatsApp’a girdiğinizi, en son ne zaman görüldüğünüzü ya da mesajları okuyup okumadığınızı hiçbir zaman öğrenemeyecektir. WhatsApp çevrimdışı moda geçiş yapacaktır. Bu özellikleri etkin hale getirmeniz, WhatsApp kullanımınızda ise herhangi bir değişiklik getirmeyecektir. Yapacağınız bu ayarlar sonrasında kullanımda tek değişiklik, son görülme gibi özelliklerden kişilerin de yararlanamayacağıdır. Bu nedenle işlemleri yaparken bu detayı göz önünde bulundurmalısınız. 

WhatsApp’ta çıkartma/sticker nasıl yapılır? 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir