Birçok kişi WhatsApp mesajlarını gönderme işlemini otomatikleştirmek istiyor. Peki WhatsApp’ta otomatik mesaj özelliği nasıl kullanılır?

WhatsApp mesajlarına düzenleme seçeneği geliyor

WhatsApp otomatik mesaj özelliği, WhatsApp’ın işlevselliğini artıran bir özelliktir. Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmak için çeşitli özellikler getirdi. Bu özellikler arasında WhatsApp, otomatik olarak mesaj göndermeyi içerir. Kişiler yoğun programları sırasında gelen mesajlara yanıt vermeyebilir. Bu gibi durumlarda, mesajlar otomatik yanıtlamaya ayarlanabilir.

WhatsApp’ta otomatik mesajlaşma özelliği nasıl kullanılır?

  • WhatsApp mesajlaşma özellikleri için WhatsApp’ın diğer uygulamaları veya farklı sürümleri kullanılır.
  • Otomatik mesajlaşma sağlayan diğer uygulamalar, WhatsApp üzerinden özel mesajlar göndermek için kullanılır. Bu uygulamaları şu şekilde sıralayabiliriz:

Watomatic

Watomatic uygulaması kullanılarak WhatsApp üzerinden otomatik mesajlar gönderilebilir. Cihazın minimal tasarımı sade tasarımıyla dikkat çekiyor. WhatsApp’ta mesajı kimin gönderdiğinden bağımsız olarak herkese otomatik bir mesaj gönderilir.

WhatsApp Business ile Otomatik Mesaj Gönderme Nasıl Yapılır?

WhatsApp’ta en çok kullanılan otomatik mesajlaşma uygulaması olarak biliniyor. Ancak, bu uygulamanın çoğu özelliği ücretli sürümdür. Ancak, uygulama aracılığıyla basit görevler başarılabilir. Otomatik olarak mesaj göndermek için WhatsApp Business nasıl kullanılır?

WhatsApp otomatik gönderme işlevinin 3. WhatsApp Business’ta başka uygulamalara ihtiyaç duymadan kullanılabilir. İşletme profilleri, WhatsApp Business aracılığıyla oluşturulur. Kullanıcılar hem hizmetlerini hem de ürünlerini listelemek için WhatsApp Business’ı kullanabilir. Cevapsız mesaj bırakmamaları için otomatik mesajlar da ayarlayabilirler. Mesajlar ve selamlar WhatsApp business aracılığıyla gönderilebilir.

WhatsApp business ile kişiselleştirilmiş karşılama mesajları düzenlenebilir. WhatsApp’ın işi, bilgileri aşağıdaki gibi;

  • İlk olarak, Whatsapp ürünleri açılır.
  • Ayarlar> İş Ürünleri> Yetkili Alan. Kimlik bilgilerinizi gönderin ve bir karşılama mesajı açılacaktır.
  • Mesaj bölümündeki metin ve mesajlara tıklanarak düzenlenebilir. Mesajı düzenledikten sonra “Kaydet” düğmesini tıklayın.

Alıcı sekmesine tıklayarak “Herkes”, “Dizin içinde olmayan herkes”, “Şu hariç herkes” ve “Yalnızca gönder” seçeneklerinden biri açılır. Kullanıcının meşgul olması ve telefonunu açmaması durumunda WhatsApp mesajlarının bağlantısını otomatik olarak kesebiliyor. WhatsApp Business Away mesajlarını kime ve ne zaman göndereceğinize karar verebilirsiniz. WhatsApp Business mesajını güncellemek için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir;

  • Önce WhatsApp iş uygulamasının kendisi açılır.
  • Ayarlar > İş Araçları > Tatil Bilgileri’ne tıklayın. Uzak Mesaj Hizmeti açılır.
  • Mesaj bölümündeki mesaj metnine tıklayarak değiştirilebilirler. Düzenlemeden sonra “Kaydet” düğmesini tıklayın.
  • Gönderim programında “Ayarlar” bölümüne dokunulur. Burada “Özel plan”, “Düzenli gönder” ve “Mesai saatleri dışında mesajı” seçeneklerinden birini seçin.
  • Bir sonraki adımda, uzak WhatsApp mesajının kimlere gönderileceğini öğrenmek için “Alıcılar” sekmesine tıklanır. “Herkes”, “Yalnızca gönder”, “Kayıtta herkes yok” ve “Şunun dışında herkes” seçeneklerinden birini seçin.

Android için WhatsApp indir

iOS için WhatsApp indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir