Popüler mesajlaşma uygulamalarının başında gelen WhatsApp’ı günümüzde birçok kişi mesajlaşma, fotoğraf, video, ses kaydı ve dosya göndermek için kullanmaktadır. Bununla birlikte hem görüşme sağlayabilmek, hem de fotoğraf, ses kaydı, dosya gönderebilmek için internete ihtiyaç vardır. Bu sebepten dolayı zaman zaman WhatsApp’ta yer alan otomatik indirme yüzünden internet paketleri çok çabuk bitebilmektedir. Peki ya bu sorun nasıl çözülür? Otomatik indirmeyi nasıl kapatabiliriz?

WhatsApp Call Link özelliği duyuruldu

WhatsApp’ta otomatik indirmeyi kapatmak için yapılması gerekenler

WhatsApp’ta ses dosyaları ve videolar dosya boyutlarının büyük olması nedeniyle  Wi-fi açıkken otomatik olarak inecek şekilde ayarlanmıştır. Fotoğraflar ise hücresel bağlantıda ve Wi-fi ağına bağlı iken otomatik olarak inmektedirler. Bu ayarlar otomatik olarak ayarlanmış olsalar da ilgili ayarlarda değişiklik yapma imkanı vardır.  Otomatik indirme bazen internet paketlerini hızlıca bitirebilmektedir. Yazımızda WhatsApp’ta otomatik indirmeyi kapatmayı anlatacağız. 

91
  • Öncelikle WhatsApp’a giriş yapınız.
  • Sağ üst kısımda yer alan “üç nokta” simgesine tıklayınız ve “Ayarlar” yazan kısma tıklayınız. 
  • Sonrasında karşınıza “Depolama ve veriler” kısmı çıkacak. İlgili kısmı seçiniz. 
  • Karşınıza çıkan sayfada “Mobil veri kullanırken” ve “Wi-fi ağına bağlıyken” seçenekleri çıkacak,  ilgili seçeneklerin üzerine tıklayarak ilgili medyaların ne zaman indirileceğini ayarlayabilirsiniz.

Bununla birlikte karşınıza çıkan her iki bölümde yer alan seçeneklerden herhangi birini işaretlemediğiniz takdirde medyalar otomatik olarak inmeyecektir.  Otomatik olarak inmeyen medyaları ise, sohbet bölümünde üzerine tıklayarak indirebilirsiniz.  Aynı zamanda “Wi-fi ağına bağlıyken” seçeneğini seçerseniz, dosyalarınız sadece Wi-fi ağına bağlı iken inecektir.  Dosyalarınızı hem Wi-fi hem de mobil veri aracılığı ile indirmek istiyorsanız, “Mobil veri kullanırken” bölümündeki seçenekleri de işaretleyerek kullanıma açabilirsiniz. Tabii bu yöntem internet paketinizi çabuk bitirebileceğinden dolayı dikkatli olmanızda fayda var. 

Bu adımları uyguladığınız takdirde WhatsApp’ta otomatik indirmeyi kapatabilirsiniz. Sizler hangi yöntemi kullanıyor ve dosyalarınızı nasıl indirmeyi tercih ediyorsunuz? Yorumlar kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.

Android için WhatsApp indir

iOS için WhatsApp indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir