Android Whatsaap’ta olmayan memoji nasıl yapılır? sorusunun oldukça popüler olduğu bu dönemde Apple’ın son nesil işletim sistemi olan iOS 13 sürümü ile beraber kullanıcılara birçok özellik sundu. Bu özellikler arasında başlıca karanlık mod, video düzenleme editörü, iyileştirilmiş kamera ayarları ve gizlilik ayarları gibi detaylar bulunuyor. iOS 13’ün dikkat çeken bir diğer özelliği ise Memoji çıkartmaları oluyor. iOS 13 destekli tüm iPhone cihazları için sunulan bu Memoji çıkartmaları geniş bir kullanım kapsamına dahil edildi. Artık WhatsApp gibi birçok mesajlaşma servislerinde Memoji göndermek mümkün oluyor. Peki gelin şimdi WhatsApp’ta Memoji nasıl yapılır ve hangi ayarlara müdahale etmek gerekiyor bakalım.

WhatsApp Memoji Nasıl Yapılır?

Memoji çıkartmaları sayesinde Apple’nda belirtiği gibi kullanıcıların mesajlarda çeşitli duygularını daha kolay ifade etmeleri sağlanacak. Yeni güncelleme ile beraber Memojilerin kullanım alanı da genişledi. Artık Memoji çıkartmaları mesajlar uygulamasında değil WhatsApp’ta da kullanmak mümkün olacak. Yeni sürüm iPhone modellerinden birisine sahip iseniz, iOS 13 güncellemesini yapmanız gerekiyor. Güncelleme sonrasında artık Memoji özelliklerini kullanabilirsiniz. İlk olarak Mesajlar uygulamasını açarak mesaj oluşturma ekranına erişin. Daha sonra açılan klavye menüsünde App Store simgesinin sağında yer alan memoji simgesine dokunun.

11

Daha sonra sol üst köşeden üç noktaya dokunarak “Yeni not defteri” seçeneğine basın. Bu aşamalar sonrasında ten rengi, yüz detayları gibi seçimleri yapmanız gerekiyor. Ayrıca yüz detaylarına giriş yaparak aksesuar ve diğer detayları da özelleştirebilirsiniz. Tüm kişiselleştirmeler sonrasında artık Memojinizi hazır hale getirebilirsiniz. Memoji karakterinizi kaydettikten sonra artık mesajlaşma ekranlarında Memoji içeriklerinizi görebileceksiniz.

2 1 13

WhatsApp’a girip bir sohbete bir şey yazmak için klavye ekranını açın. Daha sonra emoji butonuna bastıktan Memoji etiketlerini burada göreceksiniz. Oluşturmuş olduğunuz Memoji içeriklerinizi burada görebilir ve seçerek karşı tarafa gönderebilirsiniz.

33 1 1

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir