Dünyanın en popüler sohbet uygulaması olarak bildiğimiz WhatsApp, uzun yıllardır kullanıcılarına kusursuz hizmet vermeye devam ediyor. Her geçen gün gelişim gösteren ve yepyeni özellikleri ile kullanıcılarının istekleri doğrultusunda hareket eden WhatsApp uygulaması yine bir yeniliğin üzerinde çalışıyor. Birçok kullanıcı arşive alınmış mesajlara bildirimlerin gelmesinden şikayet ediyor. WhatsApp şirketi çoğu kullanıcı tarafından talep edilen arşivlenmiş sohbetlerin bildirimini tamamen kapatma özelliği üzerinden yakın zamandır çalışma yürütüyor. Şirket bu konu hakkında ilk adım olarak arşivlenmiş sohbetleri aktif sohbet sayfasından ayırarak attı. Yani şöyle ki aktif sohbet sayfalarınız ve arşivlenmiş mesajlarınız farklı sayfalar içerisinde gözüküyor. Bu kullanım açısında da oldukça fonksiyonel bir özelliktir. Fakat arşivlenmiş mesajlara bildirimin halen geliyor olması kullanıcı açısından pek hoş karşılanmıyor. 

Kullanıcıların isteklerine kulak veren şirket, şimdilerde ise arşivlenmiş mesajlara gelen bildirimi ortadan kaldırmaya uğraşıyor. Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olarak uzun yıllardır aktif olarak kullanılan WhatsApp, Google Play Beta Programı aracılığı ile Android beta uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı.Gelen güncelleme sayesinde WhatsApp, arşivlenmiş sohbet sayfalarını ana sayfanın alt kısmında yer alan ayrı bir pencerede topluyor. Bu şekilde aktif sohbet sayfaları ve arşivlenmiş sohbet sayfaları ayrı bölümlerde toplanıyor. 

Arşivlenmiş sohbetler ana sayfadan ayrılıyor

Google Play Beta Programı aracılığı ile Android beta uygulamalarına gelen güncelleme sayesinde WhatsApp, arşivlenmiş mesajlar ile aktif mesajları ayırıyor. Aynı sayfa da yer almasından ziyade farklı sayfalarda yer alacak olan mesajlar çok daha düzenli bir şekilde konumlandırılıyor. Fakat kullanıcı açısından sayfaların ayrılması pek de yeterli olan bir durum değildir. Bununla beraber aynı zamanda arşivlenmiş mesajlara gelen bildirimin de kaldırılması talep ediliyor. Şu günlerde şirket bunun üzerinde çalışarak kullanıcılarına fonksiyonlu kullanım sunmayı hedefliyor. Gelen güncelleme ile birlikte arşivlenmiş sohbetler ana sayfanın alt kısmında yer alan ayrı bir pencerede yer alacak. Bu sisteme göre arşivlenmiş sohbetlere tekrar ulaşım sağlamak için sağ üst köşede bulunan seçenekler yani üç nokta ikonuna dokunun ve ardından açılan menüden Arşivlenmiş Sohbetler seçeneğine giriş yapın. Böylelikle arşivlediğiniz sohbetlere kolaylık erişim sağlayacaksınız. 

Kullanıcıların isteklerini önemsediğini gösteren WhatsApp, arşivlenmiş sohbetler ile ilgili uzun zamandır talep edilen bir yeniliği nihayet hayata geçirmeye yönelik hareket ediyor. Şu an için henüz geliştirme aşamasında olan ve yakın zamanda hayatımıza girmesi beklenen özellik sayesinde artık WhatsApp üzerinden arşivlenmiş sohbetlerinize mesaj geldiği taktirde bildirim almayacaksınız. Yakın zamanda gelecek olan bu özelliği açıp kapatmak size kalmış bir durumdur. WhatsApp, Android betaya gelen son güncelleme ile arşivlenmiş sohbet sayfalarını aktif sohbet sayfalarından ayırarak farklı bir alanda tutuyor. Bununla beraber aynı zamanda arşivlenmiş sohbetlerin bildirimlerini de kapatma özelliğinin kodlarını uygulamaya ekleyen WhatsApp, özelliği şu an için aktif hale getirmedi. Eğer uygulamanızı güncellediyseniz ve arşivlenmiş sohbetlerin bildirimi kapatma özelliği ile karşılaşmadıysanız şaşırmanıza gerek yok. Çünkü özellik henüz aktive edilmemiş durumdadır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir