Anlık mesajlaşma imkanı sunan WhatsApp uygulamasının, bir fotoğraf veya video göndermeden önce alıcıları seçme özelliği üzerinde çalışmalara başladı. WhatsApp, kullanıcıların medyaları kime gönderdiğini gösteren arayüzü yeniden elden geçirmeyi planlıyor. WhatsApp uygulamasının bu yeni özelliği WABetaInfo, gönderilerinde aynı detayı paylaştı. Söz konusu bu uygulamanın gelecekteki bir güncelleme ile beraber medyayı göndermeden önce kullanıcıların yeni alıcılar seçmesine izin vermek adına yeniden tasarım planları yaptığı belirtildi. 

Bunun yanı sıra anlık mesajlaşma platformu, kullanıcıların herhangi bir WhatsApp sohbetine resim, video, GIF gönderiliyor olsa bile durum güncellemelerine medya yükleme seçeneğine sahip olacakları bu yeni özellik de sunulacak. Konuyla ilgili olarak elde edilen raporlara göre güncelleme hem Android hem de iOS sürümü için test aşamasına geçti. 

WhatsApp sohbetlere gönderi yükleme özelliği gelişiyor

44 1

Söz konusu bu yeni güncelleme, kullanıcıların durum güncellemelerinde medyayı WhatsApp Sohbet’e gönderirken paylaşmasında imkan tanıyor. WhatsApp kullanıcıları herhangi bir medyayı (resim ve video) paylaşmak adına alıcıyı seçerken durum güncellemelerinde medyayı paylaşmak istediklerinde bu seçenek ile karşılaşacaklar. Bu, kullanıcıların medyayı bazı kişilere tek tek seçerek gönderirken Durumdaki medyayı paylaştırmasına kolaylık sağlanacak. Fakat kullanıcılar, paylaşmaz istemezlerse, durum güncellemelerinde medyayı paylaşmak da istemeyebilirler. 

2021’de en iyi akış hizmeti belli oldu

WABetaInfo, güncellemenin Android beta sürümünden, özelliğin Android sistemi için geliştirilme noktasında olduğunu ve söz konusu bu güncellemenin iOS için WhatsApp’ın gelecekte olabilecek bir beta sürümüne de ekleteceğini gösteren bir ekran görüntüsü de bulunuyor. Özellik ile ilgili olarak şu an için herhangi bir şey onaylanmasa da bir görüntünün tek tek kullanıcılara, sohbet esnasında gönderilebileceği ve aynı anda durum güncellemesine yüklenebileceği Snapchat özelliğine benziyor. Aynı zamanda WhatsApp, grup yöneticilerinin WhatsApp gruplarında bulunan içeriğin akışını kontrol etmesini sağlayacak olan bir özellik üzerinde çalışmalar yapılıyor. Grupta yer alan diğer üyelerin görmesi istenmiyorsa, yöneticilerin bile grup üyeleri tarafından gönderilen bir mesajı silmesine izin verilmeyecek. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir