Pazarın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından olma unvanına sahip olan WhatsApp, bu kez yakında kullanıcıların beğenisine sunacağı limit özelliği ile gündemde yer alıyor. İlk olarak uzun bir süre önce Brezilya merkezli olarak getirilen bir mesaj gönderme limiti, yakın zaman içerisinde iOS ve Android tarafından herkes için sunulacak. 

Bu alanda lider olan WhatsApp, çok yakın zaman içerisinde halihazırda iletilen mesajların aynı anda birden fazla gruba aktarılmasına izin vermeyecek. Firmanın bunu yapmasındaki esas amacı, gruplar üzerinden inanılmaz derece yüksek hızda yayılan dezenformasyonu önlemektir. Şirket bu limit ile yalan ve sahte içeriklerin yayılmasının kesin olarak engelleyemeyecek fakat ciddi anlamda yavaşlatabilecek. WhatsApp, resmi sitesi üzerinden şu an için geçerli mevcut durum içinse “mesaj iletme limitleri hakkında” başlığı altında şunları aktarıyor: “Bir mesajı tek seferde en fazla beş sohbete iletebilirsiniz. Ancak bir mesaj beş ya da daha fazla sohbetten oluşan bir zincire iletildiğinde, yani söz konusu mesaj ilk gönderen kişiden en az beş ileti uzaklaştığında, çift ok simgesiyle ve “Çok kez iletildi” etiketiyle görüntülenir. WhatsApp’taki sohbetleri özel ve kişisel tutmaya yardımcı olmak üzere bu mesajlar aynı anda tek bir sohbete iletilebilir. Bu ayrıca söylentilerin, viral mesajların ve sahte haberlerin yayılmasını yavaşlatır.”

WhatsApp, farklı testler de yapmaya devam ediyor. Örnek vermek gerekirse bunların en son ses getiren dosya limiti ile ilgili olmuştu. Şu an için kişilerin sohbetler içerisinde maksimum 100 MB boyutunda dosya paylaşmasına izin veriyor. İşte söz konusu bu durum yakın zamanda değişecek. Çünkü firma ilk olarak Arjantin merkezli olarak 2 GB dosya paylaşımına izin vermeye başladı. Bu anlamda ise çıtayı gerçekten yükseltecek olan firmanın, süreci ileride diğer pazarlara da getirmesi de bekleniyor. Hem iOS hem de Android cihazlara sunulacak olan 2 GB’lık limit, kullanıcıların paylaşımlarında çok daha esnek hareket edebilmesine imkan tanıyacak. Süre. henüz test aşamasında olduğu için her zaman iptal olma durumu var.

Apple ve LG katlanabilir iPhone için güçlerini birleştirdi

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir