En popüler mesajlaşma programlarından birisi olan WhatsApp’a yeni bir güncelleme geldi. Mesajlaşma uygulamalarının başında gelen WhatsApp, Android için en sonki Beta güncellemesinde  GIF’i otomatik oynatan yeni bir özellikle geldi. Önceki kullanılan sürümlerde, WhatsApp kullanıcılarının GIF animasyonunu oynatılması için GIF’e dokunması gerekiyordu ve bu şekilde gifler görülebiliyordu.

Fakat gelen bu yeni özellik ile, sohbetlerde gönderilen GIF’leri otomatik olarak oynatmaya yarayacak. Bu özellik, sürekli olarak dikkat dağınıklığı yaşanmasını önüne geçmek için konuşmada GIF’in bir kez dokunmadan görüntülenmesi ile sınırlı kalacak. Yani sürekli olarak dönen şekilde GIF oynatılması yerine, ilk kez otomatik olarak oynatılırken sonrasında ise siz isterseniz dokunarak tekrar oynatabilirsiniz. 

WhatsApp, kullanıcılara yeni özellikler sunacak

WhatsApp Kullanıcı Deneyimini İyileştirmeyi Amaçlıyor

WhatsApp’a açısından, otomatik oynatılan GIF özelliği, uygulamaya katılmış küçük bir ekleme ancak geçmişte yayınlanan ve uygulama içindeki genel kullanıcı deneyimini daha da iyileştiren birçok küçük özelliklerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Şirket sürekli olarak kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve geliştirmeyi, ayrıca uygulamayı herkes için daha iyi hale getirmenin yolları aradığını vurgulamaya devam ediyor. 

GIF formatı ilk olarak Haziran 1987 yılında karşımıza çıktı ve sosyal medya içinde animasyonlu görüntüler paylaşılması hala popülerliğini korumaya devam ediyor. Fakat şu anda GIF versiyonunda WhatsApp, kullanıcılarının animasyonu tekrar görüntülenmesi için resme dokunmalarını gerektiriyor. Yeni güncelleme ile animasyonlu “meme”leri paylaşmayı daha eğlenceli hale getirmeye ve sohbet üzerindeki etkisini olumlu yönde etkisi olacaktır.

Yeni gelen özelliğin Google Play Store’dan Android  için en son WhatsApp Beta güncellemesini yükleyen bazı beta test kullanıcıları tarafından kullanılabilir halde ve önümüzdeki günler içerisinde daha fazla kullanıcıya sunulması amaçlanıyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir