WhatsApp her geçen gün yeni güncellemelerle gelişmeye devam ediyor. Bu değişikliklerin arasında “Rahatsız Etmeyin” modu ile entegre olarak çalışması yer alıyor. Yeni güncelleme ile kaçırdığınız aramaların bildirimini alabileceksiniz. Detaylara haberin devamından ulaşabilirsiniz.

rahatsiz etme modu yeni whatsapp guncellemesi ile birlikte desteklenecek

WhatsApp bir süre önce bağlı cihazları iş hesaplarına yeniden adlandırma özelliğini yayınlamıştı. Yeni güncelleme ile birlikte WhatsApp, kullanıcıların aramalara neden cevap veremediklerinin anlaşılmasına sebep olacak bir özelliği kullanıma sunuyor. Yeni güncelleme ile iOS için WhatsApp Beta’ya “Rahatsız Etmeyin” seçeneği geldi.

rahatsiz etme modu yeni whatsapp guncellemesi ile birlikte desteklenecek 1

TestFlight’ta bulunan iOS için WhatsApp Beta’ya gelen son güncelleme ile “Rahatsız Etmeyin” modunun etkin olup olmadığını tespit etme WhatsApp’a geliyor. Önceden kullanıcılar telefonlarını “Rahatsız Etmeyin” modu aldıklarında WhatsApp’tan gelen aramaların bildirimi gelmemekle birlikte, WhatsApp’tan bununla ilgili bir bilgi alınamıyordu. Yeni gelen güncelleme ile bu sorun çözülmüş oldu. Bu güncelleme ile “Rahatsız Etme” modu etkinleştirildiğinde karşı tarafa “Silenced by Do Not Disturb – Rahatsız Etme tarafından sessize alındı” bildirimi gönderilecek. Henüz geliştirme aşamasında olan bu özelliğin ne zaman kullanıma açılacağı ise belli değil.

Rahatsız Etmeyin modu şimdilik iOS cihazlarda yer alacak

Bu özellik iOS 15 API’si olmasından dolayı şu anda bu özelliği kullanabilmek için en az iOS 15’in mevcut olduğu bir cihaz kullanıyor olmanız gerektiğini hatırlatalım. Bu sebeple daha düşük bir sürüme sahip olan cihazlarda kullanılamayacak. Bu özellik yeni güncelleme ile herkese gelecek güncellemenin kısa zaman içerisinde App Store’da yayınlanması bekleniyor. Bununla birlikte bu güncellemenin Android cihazlara gelip gelmeyeceği ise merak konusu…

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir