Popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp’ın Android beta sürümünde yeni bir özellik test edildiği ortaya çıktı. İki yeni bu özelliğin henüz geliştirme aşamasında olduğu bilinirken, test edilen özellikler kullanıcıların WhatsApp deneyimini oldukça değiştirebilir.

WhatsApp’ın geliştirmelerinde ortaya çıkan ilk özelliğe göre uygulamanın 22.14.0.70 kodlu iOS beta sürümünde ortaya çıktığı gözüküyor. Bu özelliğe göre dahil olmuş olduğunuz gruplarda daha önce bulunmuş ancak sonradan ayrılmış kullanıcıları görmek mümkün olacak.

WhatsApp’a 2 yeni özellik geliyor

whatsappa 2 yeni ozellik geliyor

Gruplardan çıkanların gözüktüğü yeni özellik ile aynı gruptayken fazla önemsenmeyen kullanıcıları gruptan ayrıldıktan sonra da bulmanız mümkün olacak. Diğer yandan bu listede yer alan kullanıcılar, 60 günlük bekleme süresi sonrasında silinecek.

WhatsApp’ın geliştirme aşamasında gözüken bir diğer özelliğe göre ise kaybolan mesajları saklamak mümkün olacak. Bildiğiniz üzere WhatsApp, bundan bir süre önce sunduğu güncelleme ile kaybolan mesajlar özelliğini getirmişti. Kaybolan mesajlar ile belli bir sonra otomatik olarak silinen mesajlar göndermek mümkün oluyordu. Yeni gözüken özelliğe göre ise kaybolan mesajlar ile gönderilen mesajları saklamak mümkün olacak. Bu yeni özellik açıldığı zaman kaybolan mesajların silinmemesi mümkün olacak.

Yayınlanan ekran görüntüsüne göre ise bu özelliğin bazı önemli noktaları bulunuyor. Grup yöneticilerinin bu modu engelleme gibi ekstra avantajları bulunacak. Henüz beta sürecinde olan bu özelliklerin yakın zamanda duyurulması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir