Whatsapp, 2019’da tanıtılan birkaç mesaj iletme kısıtlamasıyla ilgili ayrıntıları genişletiyor! İşte daha fazla detay…

WhatsApp sohbet uygulaması, özellikle pandemi ve Ukrayna-Rus savaşı sırasında sıklıkla kullanılan multimedya mesajlaşma özelliğini sınırlandırıyor. İlk olarak 2009 yılında kullanıma sunulan iletişim uygulaması, her gün 100 milyardan fazla mesaj gönderiyor. Ayrıca, platformun dünya çapında 2 milyardan fazla aktif kullanıcısı var.

En çok kullanılan mesajlaşma platformu olması nedeniyle WhatsApp hakkında pek çok spekülatif haber var. Bu haberin yayılması hem aktif kullanıcılar için hem de uygulamanın işlevselliği açısından oldukça hızlıdır. Bu durumu engellemek isteyen bir uygulama, çoklu mesaj yönlendirme özelliğinin kullanımını kısıtlar. Peki bu sınır ne olacak? Gelin hep birlikte mesajın detaylarına bir göz atalım.

WhatsApp çoklu mesajlar için genişletilmiş yönlendirme kısıtlamaları detayları!

WhatsApp, yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için ilk olarak 2019’da beş kişiden gelen birden fazla mesajı tespit etti. Daha sonraki uygulamalar bu limiti beşten bire indirmiştir. Artık savaş nedeniyle ve yanlış bilgilendirmeyi önlemek için mesajların tek grup sohbeti üzerinden iletilmesini yasaklıyor.

WhatsApp eski telefon yedeğini yeni numaraya aktarma

Android Beta 2.2.2.7.2 için WhatsApp’ta Mesajları birden fazla grup sohbetine yönlendirmeye çalıştıklarında “Organize mesajlar yalnızca bir grup sohbetine gönderilebilir”. Uyarı gözlemlendi. Bu özelliğin devreye girmesi toplu mesajlaşmayı ve aynı zamanda spekülatif haberleri önleyecektir.

Sizce WhatsApp okuyucuları grup sohbetinde daha fazla mesajı engellemek yönünde yeni adımlar da atacak mı?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir