Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp’ta kullanıcıların en fazla zorluk yaşadığı durumlardan birisi WhatsApp hesap değişikliği oluyor. Öyle ki eski kullanılan numara da birçok sohbet bulunduğu için kullanıcılar bu mesajlarını kaybetmek istemiyor. Bu noktada ise WhatsApp eski numara yedeğini yeni numaraya aktarma işlemi gerekiyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde WhatsApp yedekleri yeni numaraya nasıl aktarılır bunun cevabını vermeye çalışacağız. WhatsApp’ta yedekleme aktarma işlemleri için çeşitli birçok yöntem bulunuyor. Gelin şimdi söz konusu yöntemler neler bakalım.

WhatsApp eski numara yedeğini yeni numaraya aktarma

1 1 6

Eski numarasını değiştirerek yeni numarası ile WhatsApp’a devam etmek isteyen kullanıcılar sohbet içeriklerini kaybetmek istemiyorlar. Bu noktada eski numara yedeğini yeni numaraya taşırken, eski numaraya erişiminizin olması gerekiyor. Aksi halde işler biraz daha zor ve uzun olabiliyor. Google Drive ile WhatsApp yedeği alıyorsanız, numara değiştirmeden eski numara iptal edilebiliyor. Alınan Google Drive yedeği ile yeni numaranızda mail üzerinden yedekleriniz yükleyebilirsiniz.

Eski numaradan;

  • WhatsApp uygulamasını açın.
  • Ayarlar kısmına erişerek burada Hesap > Numarayı değiştir seçeneğine gelin.
  • Eski telefon numarası kısmına eski numarayı yazın.
  • Yeni numara kısmına yeni telefon numarasını yazın.
  • Yeni SIM kartınıza doğrulama kodu gelecektir. Doğrulamayı gerçekleştirin.
  • Sohbet geçmişinizi aktarmak istiyorsanız Ayarlar > Sohbetler > Sohbet yedeği > Yedekle kısmına erişin.

Yeni numaradan:

Mesaj yedeğinizi eğer Google Drive ile almadıysanız, elle de gerçekleştirebilirsiniz.

  • WhatsApp uygulamasını kurun.
  • Yeni numara doğrulamasını gerçekleştirin.
  • Yedeklemeyi geri yükleyin.

WhatsApp numara değiştirme işleminde kullanmış olduğunuz profil bilgileri, grup sohbetleri ve hesap ayarları yeni numaraya taşınacaktır. Değiştirme onayı ile beraber eski numaradaki tüm sohbet geçmişinizin silineceğini belirtelim. Ancak cihazdan cihaza farklılık göstererek örnek olarak iPhone cihazlarda iCloud bilgileri ile yedekleme işlemi gerçekleştirmek oldukça basit olacaktır.

Android için WhatsApp indir

iOS için WhatsApp indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “WhatsApp eski telefon yedeğini yeni numaraya aktarma”

  • Ahmet Kaan
    13 Kasım 2021 at 16:14

    Başıma gelenlere bakın ya. Yabancı hattım ile whatsapp kullanıyordum hat kapanmış ben fark etmedim çünkü trdeyim ve tr hattım aktif. Telefonu sıfırladım öncesinde yedek aldım tabii ama whatsapp numaramı yazdım sms falan gelmedi böyle olunca eski numarama bağlanamadım hat sahibi ile görüştüm kapatılan hat aktif hale getirilemiyormuş dediler. Şu an eski yedegim var driveda gozukuyor ama yeni hattim için whasapp kurunca o yedeği görmüyor muhtemelen numara farklı diye. Buradaki yazıya ek bilgi var mı acaba manuel olarak kurabilir miyiz falan?