Whatsapp, dünyanın en popüler ve en çok kullanıcı sayısına sahip uygulamalardan biridir. Her yeni güncelleme ile kendini geliştiren ve yeni özellikler sunan Whatsapp, 2016 yılında Microsoft ve Mac Os işletim sistemleri için Whatsapp Web ortamında da kullanılmaya başladı. Whatsapp Web ile mobil cihazlarınızdaki mesajlarınızı web ortama taşıyabilirsiniz. Tarayıcınızdan kişi listenizle görüşme yapabilir, mesajlarınızı mobil cihazlarınızda internet bağlantısı olduğu sürece alıp gönderme işlemleri yapabilirsiniz. Whatsapp Web’te tüm bu işlemleri yapmanın ardından Whatsapp Web Oturumunu güvenli bir şekilde kapatmak önemlidir. Whatsapp Web’de güvenli bir şekilde oturum kapatmak yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Whatsapp Web’te oturum açma

Whatsapp Web Özellikleri Whatsapp Web’e giriş yapmak adına ortama bir mobil cihaz kullanıcısı için son derece kolay bir işlemdir. Öncelikle Whatsapp uygulaması kullandığınız mobil cihazınızın internete bağlı olduğuna dikkat edin. Whatsapp uygulamasına girdikten sonra sağ üst köşede üç nokta yer alıyor. O butona tıkladıktan sonra sağ üst köşede yer alan üç noktanın olduğu bir buton görebilirsiniz. O butona tıkladıktan sonra Bağlı cihazlar seçeneğini görebilirsiniz. Ardından “Cihaz Bağla”  butonunu seçin. Tarayıcınızdan web.whatsapp.com adresini açın. “Oturumu açık tut” seçeneği varsayılan olarak işaretli olacaktır. Siz çıkış yapmadığınız süre Whatsapp tarayıcıda oturumu kapatmaz. Whatsapp Web uygulamasına giriş yaptığınız bilgisayar size ait değilse bu alanın tikini kaldırabilirsiniz. QR kodu okutmadan cihaz açılmayabilir. Tarayıcınız üzerinden açtığınız sayfada QR kodu mobil akıllı cihazlarda açtığınız Whatsapp Web kısmında tarama yapın. Uygulama üzerinden yaptığınız sohbet ve görüşmeler otomatik olarak tarayıcınızda açılacaktır.

11 1

Whatsapp Web’ten çıkış yapma işlemleri

Whatsapp Web’ten çıkış yapmak, Whatsapp Web’e giriş yapmak kadar kolay ve hızlı bir işlemdir. Bu anlamda uygulamalar işlemlerin pek çoğu sizin için yerine getirdiği için tek yapmanız gereken komut vermek olacaktır. 

Whatsapp Web tarayıcıdan çıkış yapmak

Tarayıcınız ile Whatsapp Web arayüzünden çıkış yapmak adına ekranın sol menüsünde yer alan kısmın sağ üst kısmında görülen üç nokta butonuna tıklayınız. Burada çıkan seçenek penceresinden Çıkış yazana tıklayınız. 

Whatsapp Web mobil cihaz üzerinden çıkış yapmak

Akıllı cep telefonunuzda Whatsapp uygulamasının “Bağlı Cihazlar” sekmesini açın. Karşınıza Whatsapp hesabınızın açık olduğu oturumlar çıkacaktır. Tüm bu oturumlardan veya spesifik olarak seçim yaparak belli cihazlardan Whatsapp Web’i kapayabilirsiniz. Tüm bu işlemleri gerçekleştirmek için dikkat edilmesi gereken tek nokta, hem mobil cihazınızın hem de tarayıcınızın internet bağlantısı ıolduğundan emin olmaktır. 

Whatsapp web ücretli mi?

Whatsapp uygulamsının kendisi ücretli olmadığı için Whatsapp Web kullanmak için de herhangi bir ücret ödenmesi gerekmiyor. Göründüğü üzere gelecekte de ücretli olmayacağına dair yapılan açıklamalar vardır. 

Whatsapp Web hizmetini ortak kullanılan bir bilgisayardan kullanıyorsanız, hem telefonunuzdan hem de tarayıcınız üzerinden güvenli bir şekilde kapatma işlemleri yapmanız kişisel verilerinizi korumak adına önemlidir. Whatsapp Web hizmetinden güvenilir bir şekilde faydalanmak için Whatsapp Web’de oturum açtığınızda “Oturumu açık tut”  işaretini kaldırmaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir