WhatsApp ve Instagram, Twitter platformu üzerinden yapmış oldukları açıklamada yaşanan problemin farkında olduklarını ve çözmek için çalışmalara devam ettiklerini açıkladılar. 

Uzun saatler kullanıcılar Instagram ve WhatsApp platformlarına erişim sağlayamadılar. Dünya genelinde yaşanan bu erişim sorunları, Facebook Messenger platformunu da içine alıyor. Bu erişim probleminin temel olarak neden kaynaklandığı bilinmezken, bu durum karşısında Twitter platformunda şikayet eden kullanıcılar #WhatsApp hashtaginin Türkiye gündeminde de ilk sıraya yerleşmesine sebep oldu. WhatsApp ise Twitter platformu üzerinden konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada söz konusu bu problemin farkında olduklarını ve çözmek için çalışmalara başladıklarını açıkladılar. Aynı zamanda Instagram’da takipçilerine problemi çözmek için hızla çalışmalara devam ettiklerini dile getirdiler. 

Her iki platformunda erişilmez hale gelmesinin ardından Twitter platformu üzerinden açıklama yapması, kullanıcıların dikkatini çekti ve adeta bu durum bir mizah konusu haline geldi.  Şimdi ise iOS akıllı cihazlarda çözüme sunulmuş gibi görünen bu problem, ilk aşamada Android cihazlarda çözüme kavuşamadı. Ancak uzun süre çalışmalar ile beraber WhatsApp ve Instagram erişimlerine kavuştu. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir