WhatsApp topluluk özelliği resmen duyuruldu. Peki, WhatsApp topluluk özelliği ne? WhatsApp’ta topluluk nasıl oluşturulur? İşte detaylar.

WhatsApp için yepyeni bir özellik resmen kullanıma sunuldu. Konuyla ilgili yapılan resmi açıklamalarda kullanıcıların Telegram ve Discord gibi platformlardan alışkın olduğu şekilde topluluklar oluşturabileceği ve daha fazla katılımcıyla paylaşım yapabileceği belirtildi. Henüz yeni bir özellik olduğundan dolayı çoğu kişi için ise WhatsApp’ta yeni topluluk özelliği nedir gibi soru işaretleri oluşabiliyor.

İlginizi çekebilir: WhatsApp arama bağlantısı nasıl oluşturulur?

WhatsApp Topluluk nedir?

Topluluk özelliği, kullanıcıların gruplarını bir araya getirerek hepsinde ortak paylaşım yapabileceği bir yenilik. WhatsApp Blog sayfası üzerinden “Topluluklar da işte bu noktada devreye giriyor. Topluluklar sayesinde kullanıcılar ayrı grupları tek bir çatı altında, kendilerine uygun bir yapıda toplayabilecek. Böylece, kullanıcılar tüm Topluluğa gönderilen güncellemeleri alabilir ve kendileri için önemli olan konularda daha küçük sohbet gruplarını kolayca oluşturabilir. Topluluklardaki kapsamlı yeni araçlar yöneticilere, herkese gönderilen duyuru mesajları ve dahil edilecek grupları kararlaştırma gibi yetkiler verecek.” denilerek duyurusu yapılan yeni özellik, WhatsApp’taki etkileşimi ve iletişimi kolaylaştıracak.

Whatsapp topluluk nasıl oluşturulur?

WhatsApp topluluk nedir, WhatsApp topluluk nasıl oluşturulur?

WhatsApp topluluk nasıl oluşturulur konusunda bilginiz yoksa aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacak. Topluluk oluşturmak için en az 1 grubun da oluşturulmuş olması gerekiyor. Aksi halde topluluk oluşturulamıyor. Bu nedenle takıldığınız noktada sizler için hazırladığımız videodan da destek alabilirsiniz.

  1. WhatsApp’ı açın.
  2. Yeni sohbet simgesine ya da sohbet listesinin üstündeki menü seçeneğini açın.
  3. Yeni topluluk oluştur seçeneğini seçin.
  4. Topluluk adını, profil fotoğrafını ve açıklamasını girin.
  5. Topluluk adı için en fazla 24 karakter desteklenmektedir. Bu nedenle kısa bir ad tercih edin.
  6. Ayarları yaptıktan sonra yeni bir grup oluşturabilir ya da mevcut gruplarınızı seçerek Topluluk oluşturma işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

Android’de Whatsapp topluluk nasıl oluşturulur?

  1. WhatsApp’ı açın ve diğer seçenekler > yeni topluluk adımlarını takip edin.
  2. Topluluk adını, açıklamasını ve fotoğrafını girin.
  3. Mevcut gruplarınızı ekleyin ya da yeni grup oluşturun.

iPhone’da topluluk nasıl oluşturulur?

  1. WhatsApp’ı açın ve yeni sohbet > yeni topluluk > başlayın adımlarını takip edin.
  2. Topluluk adını, açıklamasını ve fotoğrafını girin.
  3. Mevcut gruplarınızı ekleyin ya da yeni grup oluşturun.

Whatsapp topluluğa grup nasıl eklenir?

Topluluk oluşturduktan sonra yeni gruplar eklemek ya da bazı grupları çıkarmak isteyebilirsiniz. Bunun için kullanıcıların Topluluk seçeneklerine erişerek yeni grup oluştur ya da var olan bir grubu ekle seçeneğini seçmeniz yeterli. Kullanıcılar sadece yönetici oldukları grupları ekleme yetkisine sahiptir.

Whatsapp topluluk kuralları neler?

Topluluk özelliğinde bir takım kurallar da getirilmiş durumda. Bu nedenle kullanmaya başlamadan önce kullanıcıların bu konuda da bilgi sahibi olması gerekiyor. Öne çıkan kurallar şöyle;

  • Bir topluluğa maksimum 50 grup eklenebilmektedir.
  • Topluluk grubunda maksimum 5000 kişi katılabilmektedir.

Android için WhatsApp indir

iOS için WhatsApp indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir