WhatsApp arama bağlantısı özelliği için çalışmalar devam ederken özelliğin daha geniş kullanıcı kitlesine sunulduğu belirtildi. Peki, WhatsApp arama bağlantısı nasıl oluşturulur? İşte detaylar.

WhatsApp arama bağlantısı ile ilgili detaylar geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmıştı. Arma bağlantısı özelliği ile uygulamanın işlevselliğini arttırmak isteyen Meta, yeni özellik ile 32 kişiye kadar görüşme yapmaya imkan tanıtacak. Arama bağlantıları oluşturarak geniş katılım sağlayabilecek olan kullanıcılar, online görüşmelerinde WhatsApp üzerinden daha basit bir şekilde ihtiyacını karşılayabilecek.

Yeni özellik: WhatsApp topluluk nedir, WhatsApp topluluk nasıl oluşturulur?

WhatsApp arama bağlantısı özelliği genişliyor

Uzun zamandan beri test edilen özellik, şimdi daha fazla kullanıcıya dağıtılıyor. WhatsApp bağlantısı oluşturulduktan sonra uygulamadan ya da diğer mecralardan paylaşılabilecek. Bağlantı geçerlilik süresi ise 90 gün olarak ayarlanmış durumda. WhatsApp web desteği şu anda bulunmuyor. Ancak ilerleyen dönemlerde WhatsApp arama bağlantısı desteğinin web sürümde de desteklenmesi bekleniyor.

Adım adım WhatsApp arama bağlantısı oluşturma işlemleri

  • WhatsApp’ı açın
WhatsApp arama bağlantısı nasıl oluşturulur
WhatsApp arama bağlantısı nasıl oluşturulur adımları
  • Aramalar bölümüne giriş yapın
WhatsApp arama bağlantısı nasıl oluşturulur
  • Üstte yer alan “Arama bağlantısı oluştur” seçeneğini seçin.
WhatsApp arama bağlantısı nasıl oluşturulur
WhatsApp arama bağlantısı nasıl oluşturulur

Yukarıdaki son ekran görüntüsünde de görüleceği üzere bağlantı istenilen platform üzerinden paylaşılabilmektedir. WhatsApp indirmek için ise aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz

Android için WhatsApp indir

iOS için WhatsApp indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir