Sohbet uygulaması WhatsApp’ta telefon tarihi yanlış hatası ile karşılaşıyorsanız bu sorunu çözebilirsiniz. Bu konu hakkında yapmanız gereken ilk şeyi aslında WhatsApp’ın size önerdiği şeydir yani bu da telefon tarihinin yanlış olması hatasıdır. Bu sorunu ortadan kaldırmak için WhatsApp uygulamasında tarihi ayarla düğmesine dokunun ve telefonunuzun tarih ve saatinin senkronize bir şekilde olup olmadığını görün. Telefon tarihi düğmesine dokunduğunuzda tarih ve saat ayarları ekranı ile karşılaşacaksınız. 

Karşınıza çıkan ekrandan tarih ve saatin doğru olup olmadığını kontrol edeceksiniz. Karşınıza çıkan değerler yanlışsa buradan doğru değeri ayarlayın ve WhatsApp’ı tekrar yeniden başlatın. Cep telefonunuzun tarih ve saati yanlışsa, hata düzeltmesini yaptıktan sonra hatanın ortadan kalmış olması gerekiyor ve WhatsApp’ı tekrar kullanabiliyor olmanız gerekiyor. Bu takımları takip ettikten sonra WhatsApp hala yanlış tarih hatasını gösteriyorsa, bir sonraki çözümü yöntemine geçmeniz gerekiyor.

WhatsApp güncellemesi yapın

Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra sorun halen devam ediyorsa WhatsApp sürümünüz eski olabilir. WhatsApp’ın daha eski sürümlerinin “Telefon tarihiniz yanlış! Saatinizi ayarlayın ve tekrar deneyin.” hatası verdiği biliniyor. Bu nedenle, WhatsApp’ı en son sürümüne güncellemelisiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip edin. 

Cep telefonunuzda Google Play Store’u açın

WhatsApp olarak aratın

Arama sonuçlarından WhatsApp sayfasını açın

Burada Güncelle ve Kaldır düğmelerini göreceksiniz

Güncelle düğmesine dokunun. Bu eylem WhatsApp’ın en son sürümünü indirecek ve yükleyecektir.

Google Play Store’da WhatsApp’ı güncelleyin.

Bu güncelleme ile beraber sorun ortadan kalkmalıdır. Fakat sorun halen devam ediyorsa, bir sonraki adımı denemenizde fayda vardır. 

WhatsApp kaldır ve yeniden yükle

Yaşadığınız sorun karşısında güncelleme de işe yaramadıysa, WhatsApp uygulamasını çek telefonunuzdan kaldırmalı ve yeniden yükleme yapmalısınız. Google Play Store’da WhatsApp’ı bulmak için önceki yöntemde verilen adımları izleyin. Ancak bu sefer, güncellemek yerine kaldır seçeneğini seçin. WhatsApp uygulamasını silerken edişe etmenize gerek yok çünkü hiç bir mesajınız silinmeyecek. WhatsApp uygulamasını tekrar yükledikten sonra tüm kişiler, sohbetler, durum mesajları, resimleri ve videoları da geri gelecektir. Yeniden yükleme işlemini yaptıktan sonra WhatsApp uygulamasını açın ve artık “Telefon tarihiniz yanlış! Tarihi ayarlayın ve tekrar deneyin.” hatasını görmemeniz gerekir. Büyük olasılıkla, hata gitmiş olmalı ve WhatsApp’ı tekrar kullanabilmelisiniz.

Söz konusu bu hatanın çözümler karşısında halen devam edeceği bazı istisnai durumlar olabilir. Örneğin, yeniden yükleme işlemi yaptıktan sonra veya güncelleme işlemi gerçekleştirdikten sonra WhatsApp sizden telefon numaranızı tekrar doğrulamanız gerekiyor. WhatsApp uygulaması size bu amaçla bir doğrulama kodu içeren bir SMS gönderecektir. Fakat bazen bu SMS gelmez ve SMS doğrulama sistemi çalışmaz. Bu durum karşısında, WhatsApp size sesli bir doğrulama sunacaktır. WhatsApp uygulaması size doğrulama kodunu söyleyen bir çağrı alacaksınız. Doğrulama işleminin ardından kodu dinlemeniz ve girmeniz gerekiyor. WhatsApp uygulamasında yaşanan telefon tarihi yanlış hatasını sadece bir kaç yöntem ile ortadan kaldırarak uygulamanızı sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir