WhatsApp’a yeni bir özellik daha geldi. Dünyanın en çok tercihe edilen online mesajlaşma uygulaması olarak karşımıza çıkan WhatsApp uzun yıllardır akıllı cihaz kullanıcılarının vazgeçilmezidir. Oldukça popüler mesajlaşma uygulaması konuşma kayıtlarınız ile ilgili yeni bir özellik ile karşımıza çıkıyor. Her dönem kullanım önceliği değişen ve gerek iş hayatında gerek kişisel yaşamda WhatsApp kullanıcıların ilk seçenekleri arasında yer alıyor. Hem görüntülü hem sesli hem de yazma ile haberleşme sağlayacağınız özelliklere sahip olan bu kaliteli sohbet uygulaması zaman zaman hizmetini daha verimli hale getirmek için yepyeni özellikler ile gelişim gösterin. Vacation Mode olarak adlandırılan Tatil Modu özelliği ile WhatsApp, tatil süreçlerinde çok daha kişisel olarak kullanılıyor. 

Dünyanın en popüler sohbet uygulaması olmak adına adım adım gelişim gösteren ve çeşitli yenilikler ile de gelişmeye devam eden bu kaliteli sohbet uygulaması her geçen gün daha farklı konumlarda zenginleşiyor. WhatsApp geliştiricileri, kullanıcıların istekleri doğrultusunda hareket ederek kullanıcıların deneyimi iyileştirmek adına yepyeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. WABetaInfo tarafından paylaşılan bilgilere baktığımız taktirde üç farklı özelliğin yakın zamanda uygulamada yerini alacağını görebiliyoruz. Yeni özelliklerin değerlendirmesini yaptığımız taktirde ise aralarından en dikkat çekici olanın Tatil Modu (Vacation Mode) isimli özellik oldu. Tatil esnasında çoğu kişi telefon kullanımını minimuma indirmek istiyor ve doğrultuda akıllı cihazlarında çeşitli değişiklikler yapmak istiyor. Bu amaç doğrultusunda geliştirilen bu özellik tatil esnasında aktif hale getirdiğiniz anda, WhatsApp içerisinde arşivlenen uygulamaların mesajlarını ana ekranda göstermeyecektir. 

Arşivlenen gruplar arşivde kalmaya devam edecek

Birçok kullanıcı WhatsApp uygulamasında çok sayıda gruba dahil oluyor ve alakasız olduğunu düşündüğü grupları da arşive alıyor. Hatta kullanıcılar bu grupları hem sessize alıyor hem de arşivleyerek ana sayfada görünmemesini sağlıyor. Fakat bu durum mesaj geldiği anda bozuluyor ve arşive aldığınız grup tekrar ana sayfada yerini alıyor. Uygulamaya gelen Tatil Modu sayesinde sessize alıp arşiv kısmına aldığınız sohbetlere mesaj geldiği anda sohbet sayfaları arşivde kalmaya devam edecek. Böylelikle ana sayfada sizi meşgul edecek durumlar ile karşı karşıya kalamayacaksınız. Bu özelliği hem grup sohbetlerinde hem de kişisel sohbetlerde kullanabilirsiniz. 

WhatsApp kullanıcıları alakalı alasız, iş ya da kişisel olmak üzere birçok sohbet grubuna dahil oluyor. Bu gruplar zaman zaman oldukça can sıkıcı olabiliyor. WhatsApp daha önce sessize alma özelliğini getirerek bu grupların mesaj gelme durumunda ses çıkarmamasını sağlıyordu. Fakat sessiz mod kullanılsa da ana ekrana mesajlar bildirim olarak düşüyor. Bildirimler ile karşı karşıya gelmemek için sessiz modun ardından Tatil Modunu da kullanabilirsiniz. Tatil modu hem mesajları sessize alacak hem de ana ekrana bildirim gelmesini engelleyecek. Bu şekilde WhatSapp uygulamasını çok daha fonksiyonel bir hale getirecek ve kullanımınızı kendi tercihleriniz doğrultusunda özelleştireceksiniz. Tatil modu ile yenilenen WhatsApp artık çok daha kullanışlı bir hale geliyor. Bu sayede istemediğiniz mesajlar ile karşılaşmak zorunda kalmayacaksınız. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir