Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ta WhatsApp’ın Google Drive’a yedeklenmesi nasıl etkinleştirilir?

WhatsApp, çift telefon kullanımı için testlere başladı

Dünya genelinde 2 milyar kullanıcıya ulaşan WhatsApp, her geçen gün daha popüler hale geliyor. Milyonlarca sohbet ve veri trafiğinin döndürüldüğü uygulamalarda olası risklere karşı artık Google Drive WhatsApp Yedekleme artık zorunlu hale geldi.

2009 yılında hayatımıza giren uygulama, bir süre sonra Google Drive desteği ile yedekleme probleminden kurtulmuş, uygulamayı daha da geliştirerek WhatsApp web özelliğini kullanıma sunmuştur. Artık bilgisayarlarda kullanılan bu WhatsApp özelliği sayesinde her iki cihazda da kullanılabiliyor. Daha sonra genişletildi ve 2018’de küçük işletmeler için WhatsApp Business’ı piyasaya sürdü.

Google Drive’a yedekleme yapabilmek bize çok fazla alan ve birkaç olası kaza kazandırıyor. WhatsApp’ta meydana gelen veya herkesin başına gelebilecek telefon arızaları, mesajların kaybolmasına neden oluyor. Google Drive’a WhatsApp yedeklemesini etkinleştirerek veri kaybını önleyebilirsiniz.

Basit bir hatırlatmadan sonra Google Drive üzerinden WhatsApp mesajlarımızı nasıl yedekleyeceğimize geçebiliriz.

WhatsApp mesajları Google Drive’a nasıl yedeklenir?

  • Cihazınızda WhatsApp uygulamasını açın.
  • Sağ üstte yer alan; “Üç nokta” seçeneğine tıklayın.
  • Ayarlar’a dokunun.
  • Sohbetler bölümüne gidin.
  • Sohbet yedeğine basın.
  • Google Drive’a Yedekle penceresinde, Sohbet Yedekleme Aralıkları’nı seçin. (İsterseniz videolarınızı da kaydedebilirsiniz.)
  • Bu sayfada karşınıza kaydet seçeneği çıkan bir menü çıkacaktır.
  • Kaydet düğmesine basın.
  • İşlem tamamlanacak.

Google WhatsApp yedeklemesini kullanmak için kendi Google hesabınızın olacağını lütfen unutmayın. Bir Google Hesabınız yoksa, sohbetleri yedekleyemezsiniz. İki adımlı doğrulama ve güçlü bir şifre içeren bir Google Hesabı kullanmanızı öneririz. Çünkü hesabınızın kötü kişiler tarafından ele geçirilme ihtimali vardır.

Ayrıca son dönemde artan siber saldırılar nedeniyle güvenlik uzmanlarının tüm hesaplarınızı çift taraflı kimlik doğrulamasını aktifleştirerek kullanmanızı önerdiklerini de hatırlatmakta fayda var.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir