Dünyanın en çok indirilen sohbet uygulaması WhatsApp, gelişmiş düzeyde özellikleri ile beraber kullanıcıların beklentilerini karşılayan en önemli sohbet uygulamasıdır. Popüler sohbet uygulaması WhatsApp, sohbet sil ve sohbeti temizle işlemleri arasındaki fark nedir öğrenmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Uygulama üzerinde sohbeti sil yaptığınızda ve sohbeti temizle temizle yaptığınızda neler olur öğrenmek için hazır olun. Aslında iki seçenekte içeriği siliyor fakat bir seçenek kişinin ekranda gözükmesini sağlıyor. WhatsApp uygulaması üzerinden sohbeti temizle yaparsanız sohbet ettiğiniz kişinin tüm mesajlarının temizlenmesini sağlarsınız. Fakat sohbet ettiğiniz kişi silinmez ve sohbet ekranında gözükmeye devam eder. Yani içerik silinir fakat kişi listede yer almaya devam eder. 

Kişi veya grup sohbeti temizleme

Temizlenmek istenilen sohbete gelip sola doğru kaydırın 

Sohbeti temizle seçeneğine basın

Yıldızlı hariç tümünü veya tüm mesajları sil

Tüm sohbetleri temizlemek için Ayarlar, sohbetler, tüm sohbetleri temizle

Telefon numarası, tüm sohbetler temizle

WhatsApp sohbeti sil nedir?

Sohbeti silme, mesajlaşma bölümündeki sohbet sekmesinden ilgili sohbeti siler. Bunun için bireysel veya grup bazlı işlem yapılması için gerekli adımlar aşağıdaki gibidir. 

Sohbet üzerinden yine sola kaydır yapın

Diğer, sohbeti sil, sohbeti sil  

Alternatif işlem ise sohbetlerin üst köşesinde “Düzenle” dokunun ve silmek istenilen sohbet seçilecek

Sağ altta Sil ile devam edin

Sohbeti Sil Grup için kaydırın ve grup sil / grubu sil tüm sohbetleri ya da ayarlar / sohbetler / tüm sohbetleri sil

Sohbeti temizle yaptığınız kişi sohbet sayfasında yani mesajlar alanında kalır ama sohbeti sil yaptığınız kişi ise sohbet sayfasından silinir. Tekrar aynı kişi ile sohbet başlatmak için rehberden seçmeniz gerekiyor. Bu işlemleri yaptığınızda her iki kişide WhatsApp rehberinizden silinmez. Sadece kısa yol olarak sohbet sayfasında gözükmesinin önüne geçer. Uygulamayı kendi tercihlerinize göre geliştirebilir ve sunulan içeriklerden sorunsuz bir şekilde faydalanabilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir