Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp için önemli bir özellik ortaya çıktı. Artık WhatsApp ile silinen mesajlara yönelik yeni bir işlem yapılabilecek. Şu an için beta kullanıcıları ile test aşamasında olan özelliğin detayları belli oldu.

Son zamanlarda veri gizliliğinden ötürü Telegram gibi rakiplerine ciddi kullanıcılar kaybeden WhatsApp, 2022 yılında kullanıcı deneyimine yönelik önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda ise işletim sistemleri arası veri aktarımı gibi yenilikler olurken, şimdi ise güvenliğe yönelik önemli özellikler açıklanıyor. Bu kapsamda WhatsApp, silinen mesajları geri getirmeye yönelik bir özellik üzerinde çalışıyor.

Android için WhatsApp indir

iOS için WhatsApp indir

WhatsApp artık silinen mesajları geri getirebilecek

20

WhatsApp’ın Android tarafındaki beta kullanıcıları ile test aşamasında olan özellik sayesinde silinen mesajlar geri gelebilecek. Bir mesajı sildikten sonra ekranın alt bölümünde çıkan bildirimin hemen sağ tarafında bir buton yer alacak. Ancak geri alma işleminin bu bildirim sürecinde olduğunu belirtelim. Öyle ki birkaç saniye içinde sildiğiniz sohbeti, o butona dokunarak geri alabilirsiniz. Öyle ki WhatsApp’ta konuşma geçmişinden önce silinen mesajları geri getirmek mümkün olmayacak. Bu özelliğin ne zaman tüm kullanıcılara geleceği belli olmazken, test edilen gizlilik seçenekleri ile beraber gelmesi bekleniyor. Sizde beta kullanıcı olarak bu yeni özelliği test edebilirsiniz.

WhatsApp kullanıcılarına 3 yeni özellik sundu !

Ayrıca WhatsApp’ta 3 yeni gizlilik özelliği daha ortaya çıktı. İlk özellik gruplar ile alakalı olurken, artık kullanıcılar sadece yöneticiye bildirim gidecek şekilde gruptan ayrılabilecekler. Diğer üyeler ise ayrılan kişiyi görmek için ancak üye listesine bakmak zorunda olacaklar. Bir ikinci beklenen özellikte ise çevrimiçi olunmak artık gizlenebilecek. Yeni gelecek bu özellik sayesinde WhatsApp üzerinden belli kişilerin sizlerin çevrimiçi olduğunu görmesini sağlayabileceksiniz. Bir başka yenilikte ise artık attığınız fotoğrafların o kişi dışında kimseye ulaşmayacağından emin olabileceksiniz. Artık karşı taraf bir görselde ekran görüntüsü aldığı zaman bildirim ile bilgilendirileceksiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir