Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bugün sesli mesajlar kullanımı için ön izleme özelliğini kullanıma sundu. WhatsApp içerisinde sesli mesaj kullanımı oldukça popüler bir özelliktir. Yazılı mesajın çok uzun ve zaman alacağı süreçlerde hızlı bir şekilde sesli mesaj atmak pek çok kişinin de hoşuna gidebilir. 

İşte bugün bugün bu özellik için basit fakat kullanışlı bir güncelleme sunuldu. Söz konusu bu yeni adım ile artık bir sesli mesaj göndermeden hemen önce dinlemek mümkün olacak. Bu özellik sayesinde olası hatalar daha karşı tarafa gitmeden kaldırılabilecek. Şirket bu bilgiyi göstermek adına kısa bir video paylaştı. Özelliğin yakın zaman içerisinde herkes için aktif hale getirilmesi bekleniyor. 

WhatsApp, son zamanlarda son görülme özelliği ile adından söz ettiriyordu

6 9

Popüler sohbet uygulaması WhatsApp, platformu hem genel olarak hem de kişisel olarak güvenliği ön plana çıkarmak adına hızla çalışmalara devam ediyor. Bu anlamda atılan bu yeni adımın arkasında “son görülme” özelliği yer alıyor. Artık kişi listesinde bulunmayan veya daha önce de hiç sohbet etmediğiniz farklı birisi sizin “son görülme” ve “online durum” bilginiz hakkında bilgi alamıyor. Bu altyapı artık herkes için varsayılan özellik haline getirildi. 

Şirket söz konusu bu konu ile ilgili farklı çalışmalar da yapıyor. Bilindiği üzere uygulama içerisinde “son görülme” ayalarını dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Şu an için şirket “son görülme” özelliği ile ilgili olarak “Herkes”, “Kişilerim” ve “Hiç Kimse” seçeneklerinden birini seçme hakkını veriyor. Bu seçenekler arasında yakın zamanda “Kişilerim Hariç..” seçeneği de bulunacak. Bu seçenek ile beraber mesaj gönderme durumu, WhatsApp durumunuzu ve hakkında bilginizi herkes için değil yalnızca belirli kişiler için gizlemek mümkün olacak. Bu uzun bir zamandır geliştirilmeye devam eden ve beklenen özellik sayesinde tek bir kişi için son görülme durumunu gizlemek zorunda kalmazsınız.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir