WhatsApp, bir sesli arama esnasında maksimum 32 kişiyi destekleyen son sürümü, hem iOS hem de Android için kullanıma sunuluyor. 

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olarak sık sık adından söz ettiren WhatsApp, bir sesli arama esnasında maksimum 32 kişiyi destekleyen hem iOS hem de Android için kullanıma sundu. WhatsApp, geçtiğimiz günlerde “Topluluklar” özelliğinin de duyurusunu yaparken esasında sohbetlerdeki kişi sayısının artacağını dile getirmişti. Şimdi ise bu  anlamda desteklenen kişi sayısı 8 oldu. 

17 3

WhatsApp’ın yeni güncellemesi, hoparlör vurgulama ve dalga formlarına sahip olan yeni bir arayüz ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. WhatsApp uygulamasının yeni sürümü, kişiler ve gruplar için sesli mesaj balonları ve bilgi ekranları için güncellenmiş bir tasarım şeklinde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu güncellemelerin tüm kullanıcılara sunulması biraz zaman alacak gibi gözüküyor. Yani şu an için WhatsApp’ın son sürümünü kullanamıyor olabilirsiniz. WhatsApp, sesli sohbetlerdeki kişi sayısının maksimum 32’ye çıkarılmasının yanı sıra aynı zamanda 2 GB’a kadar dosya göndermeye ve grup yöneticilerinin mesajları herkesten silebilmesine de izin veriyor. Şirketin, en kritik kararlarından biri olan mesajlara emojilerle tepki verebilmesini sağlayan yeni Tepkiler özelliği oldu. Bu emoji tepkileri, başlangıçta altı emoji sınırlı olacak ve ilerleyen dönemler içerisinde ise tüm emojilere de izin verilecek. 

Söz konusu bu özellik, kısa bir sürenin ardından tüm kullanıcılar için sunulacak. Yani şu an için tepkiler özelliği yayına alınmış değildir, fakat sohbetlerdeki kişi sayısının artırılması değerlendirilecek olursa, WhatsApp duyurusunu yaptığı her özelliği adım adım yayına alıyor.

iPadOS 16 hangi cihazlarda desteklenecek? Yeni özellikler neler?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir