Popüler anlık mesajlaşma servisi olan WhatsApp birçok özelliğe sahip olduğu gibi kullanıcılarına birçok gizlilik ayarı ve özelleştirme gibi imkanlarda sunabiliyor. Bu noktada sizlere WhatsApp rehber içerikleri sunmaya devam ediyoruz. Şimdi ise WhatsApp üzerinde birçok kullanıcının yaşadığı bir soruna değineceğiz. Söz konusu bu sorun ile beraber sizin yada karşı taraftaki kişinin profil resmi gözükmüyor ise bazı ayarlar yapmanız gerekiyor olabilir. Bu noktada ya karşı taraf sizi engellemiş olabilir yada karşı tarafın telefon rehberinde değilsinizdir. WhatsApp profil fotoğrafı gözükmüyor diyenlerden iseniz gelin şimdi çözüm yollarına bakalım.

WhatsApp Profil Fotoğrafı Gözükmüyor

WhatsApp detaylı özelleştirme imkanı ile gizlilik ayarları bölümünde her kullanıcıya farklı bir ayar yapma imkanı sunuyor. Öncelikle telefon rehberinizdeki bir kişinin WhatsApp profil resmi gözükmüyor ise çeşitli sebepleri olabilir. Bunlardan başlıcası karşı tarafın fotoğrafı olmayabilir veya o kişinin rehberinde ekli olmayabilirsiniz. Bu noktada gizlilik ayarlarından profil fotoğraf kısmını sadece rehberim şeklinde bir ayar yapmış ise ve sizde doğal olarak onun rehberinde ekli değilseniz, sizin onun fotoğrafını görme imkanınız olmayacaktır.

Çoğu genç kullanıcı bu gizlilik özelliklerini kullanarak ailesinin fotoğraflarını görmesine engel oluyor. Bu durumu sadece ailelerine değil fotoğraflarını görmek istemediği kişilere de uyguluyorlar. Tabi bu fotoğraf görünmemesinin birçok sebeplerinden sadece birisi. Kullanıcının sizi engelleme durumu veya rehberden silme durumu da olabilir. 

Diğer bir profil fotoğrafı gözükmeme nedeni ise karşı tarafın sizi engellediği durumu olabilmektedir. Bu noktada engel yediyseniz attığınız mesaj tek tik ile kalacaktır. Bu sebepten ötürü profil fotoğrafının gözükmemesi oldukça doğal olacaktır. Eğer bir kişinin son görülme zamanı, profil fotoğrafı veya durum mesajını göremiyorsanız, bu genellikle aşağıdakilerden birinden kaynaklanır:

  • Bu kişi gizlilik ayarlarını ‘Hiç kimse’ olarak değiştirmiştir.
  • Son görülme gizlilik ayarınınızı ‘Hiç kimse’ olarak değiştirmişsinizdir.
  • Bu kişi gizlilik ayarlarını ‘Kişilerim’ olarak değiştirmiştir ve siz bu kişinin telefonunun adres defterinde kayıtlı değilsinizdir. Lütfen kişinin bilgisini görebilmek için, sizin telefon numaranızı telefonlarının adres defterine kaydettiğinden emin olun.
  • Bu kişi tarafından engellenmiş olabilirsiniz.
  • Geçici bir bağlantı sorunu vardır.
  • Bu kişi kendisine bir profil fotoğrafı ayarlamamıştır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 replies on “WhatsApp Profil Resmi Neden Gözükmez?”

  • Erdal Barkın
    27 Mayıs 2022 at 20:40

    Bugün öğle saatlerine kadar karşı taraftan birinin wattsap ta son görülmesi açık ve profil resmi vardı.Öğleden sonra son görülmesi yok ve profil resmi yok.Sebebini öğrenebilirmiyim teşekkürler

  • Ayvere
    24 Mart 2023 at 20:39

    WhatsApp hesabımı bulamıyorum