WhatsApp’ın üzerinde son çalıştığı emoji ile tepki özelliğinin Mac uygulamasında da yer alacağı öne sürüldü.

WhatsApp için son dönemlerde en heyecan veren özelliklerden birisi emoji ile tepki oldu. iMessage gibi farklı uygulamalarda yaygın bir şekilde kullanılan özellik, kısa süre içerisinde WhatsApp uygulamasında da yer alacak. Özelliğin başlangıç aşamasında mobil cihazlarda desteklenmesi beklenirken bugün gündeme gelen iddialarda farklı gelişmelere yer verildi.

WhatsApp’ın yeni özelliği MAC’e geliyor

Uygulamada mesajlara daha farklı reaksiyon verilmesini sağlayacak özellik, şu anda test kullanıcılarına dahi sunulmuş değil. Buna karşın WABetaInfo uzmanları tarafından yapılan araştırmalar, özellikle ilgili bazı detayları ortaya çıkarmış durumda. Üstelik uzmanlar konuyla ilgili ekran görüntülerini de paylaştı. Böylece WhatsApp için geliştirilen özelliğin MAC’e gelme doğruluğu da arttı.

whatsapp mac

WhatsApp yeni özelliği neler sunacak?

WhatsApp’a gelecek reaksiyonlar özelliği, kullanıcılara mesajlara tepki vermesini sağlayacak 6 seçenek sunacak. Böylece tek bir mesajda sadece emoji göndermek yerine direk mesajlara emoji ile yanıt verilebilecek.

Özellikten yararlanmak isteyenlerin ise küçük bir detaya dikkat etmesi gerekiyor. Öyle ki tepki verilecek 6 emoji listesi, her zaman görünür olmayacak. Bu nedenle mesajın üzerine dokunulması ya da bilgisayarda imleç ile mesajın üzerine gidilmesi gerekecek. Bu işlemler yapıldıktan sonra ise 6 seçenek ekranda görülecek ve bu seçenekler üzerinden yapılacak seçimler ile birlikte kolayca emoji ile tepki verilmesi sağlanabilecek.

Reaksiyonlarda yer alacak emojileri ise şöyle; beğenme, sevgi, kahkaha, şaşkınlık, üzüntü ve teşekkür.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir