Bilindiği üzere geçtiğimiz günler içesinde sosyal medya uygulamalarından Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi uygulamalara erişim sağlama konusunda ciddi sıkıntılar yaşandı. Yaklaşık olarak 6 saatlik bir kesintinin ardından kullanıcılar hesaplarına tekrar erişebildiler. Dev sosyal medya uygulamalarında kesinti sorunu yaşanması da Telegram’a yaradı. 

Pazartesi günü akşam saatlerinde Facebook, Instagram ve WhatsApp uygulamaları uzun süre bir erişim sıkıntısıyla karşı karşıya kaldılar ve kullanıcılar bu platformlara erişim sağlayamadılar. Bu sebeple de kullanıcılar alternatif mesajlaşma uygulamalarına yöneldi ve elde edilen bilgilere göre bu durumun kazananı ise Telegram oldu. Telegram platformunun kurucusu Pavel Durov, Telegram kanalı üzerinden Facebook kesintisinin yalnızca bir gün içerisinde 70 milyondan daha fazla kişinin platforma dahil olmasıyla sonuçlandığı dile getirildi. 

3 4

Elbette ki bu artışın temel olarak sebebi Facebook, Instagram ve WhatsApp uygulamalarında yaşanan sonucu sorunları olarak değerlendiriliyor. Telegram kurucusunun konu ile ilgili olarak açıklaması ise erişimin sağlanmasının hemen ardından geldi. Durov, kanalda yaptığı açıklamada, “Telegram’ın günlük büyüme oranı, normları büyük ölçüde aştı ve bir günde diğer platformlardan 70 milyondan fazla mülteciyi ağırladık” dedi. Aynı zamanda Telegram kurucusu Durov, verdikleri hizmetin pek çok kullanıcı için kusursuz bir çalışma performansı sergilediğini iddia ettiler. Fakat Amerika’daki bazı kişilerin artan yük sebebiyle normalden daha yavaş bir şekilde hızlandığını görmüş olmak mümkün olabilir. 

Bununla beraber Facebook veya dolaylı olarak da olsa WhatsApp’un karşı karşıya kaldığı bu problemler sebebiyle Telegram’ın ilk kez aynı andan pek çok kullanıcı kazanmasına sebep oldu. Facebook platformunun Ocak ayı içerisinde WhatsApp’ın gizlilik politikasını değiştirme kararı, pek çok kullanıcının Telegram’a geçiş yapmasına sebep olmuştu. Esasında Durov, 25 milyon yeni kullanıcının yalnızca 72 saat içinde platforma geldiğinden söz etti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir