Şu an itibariyle WhatsApp, Instagram ve Facebook uygulamalarında erişim sorunları yaşandığı ortaya çıktı. Facebook bünyesinde yer alan platformlar çöktü mü?

WhatsApp, Instagram ve Facebook uygulamalarına şu an itibariyle erişim sağlanamıyor. WhatsApp’ın iOS, Android ve Web uygulamalarında kullanıcılar ‘Bağlanıyor….’ veya ‘Bağlantı kurulamadı’ sorunları ile karşı karşıya geliyor. Instagram platformunda ise ana sayfa yenilenmeye çalışılırken ‘Akış yenilenemedi’ sorunu ile karşı karşıya geliniyor. 

Facebook hizmetleri tüm dünyada çöktü

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp erişim sorunu ile karşılaşan kullanıcılar aldıkları hayatı sosyal medya üzerinden rapor olarak bildiriyorlar. WhatsApp uygulamasında mesaj gönderilemiyor ve arama da gerçekleştirilemiyor. Çöken servisler ile ilgili rapor bildirim sitesi Downdetector tarafından da platformun çöktüğüne dair bilgiler yer alıyor. 

4

WhatsApp: “Sorunu çözmek için uğraşıyoruz”

Konu ile ilgili olarak birincil ağızdan yapılan ilk açıklama WhatsApp’tan geldi. Şirket, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, kullanıcılara sorunun farklında olduklarını belirttiler. En kısa süre içerisinde normal akışına döndürmek için güncelleme yayınlayacaklarını aktaran yetkililerden gelen açıklama şu şekilde; “Şu anda bazı kişilerin WhatsApp ile ilgili sorunlar yaşadıklarının farkındayız. Durumu normale döndürmek için çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede haberdar edeceğiz.”

Popüler platform Facebook, konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada kullanıcılardan özür diledi. En kısa süre içerisinde söz konusu bu sorunu çözmek adına çalışmalara hızla devam ettiklerini belirttiler. Facebook ve Messenger platformlarında da benzer erişim sorunları gündeme geldi. Facebook’a https://www.facebook.com web sitesi üzerinden bilgisayara kullanarak girmeye çalışanlar ‘Bu siteye ulaşılamıyor’ hatası ile karşılaşırken, uygulamada da sayfa yenilemeye çalışan kullanıcılar çeşitli sorunlarla karşı karşıya geldiler. Fakat sorunun neden kaynaklandığı ise bilinmiyor. 

Bakan Yardımcısı Sayan, vatandaşlara bilgi verdi

Instagram kullanıcıları sayfayı yenilemek istediklerinde ‘Akış yenilemedi’ hatası ile karşı karşıya geldiler. Söz konusu bu uygulamada fotoğraf ve video yüklenmezken, mesaj alışverişi de gerçekleşemiyor. Kullanıcı raporlarına göre şu an için erişim sorunları yaşanmaya devam ediyor. Facebook konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada kullanıcılardan özür dilediler. En kısa süre içerisinde sorunu çözmek istediklerini ve bu konuda da çalışmalar yaptıklarını belirttiler. Bir diğer açıdan ise Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan yaşanan erişim sorununun dünya çapında olduğunu dile getirirken, ülkemizde de kullanıcıların bu durumdan kısmi olarak etkilendiği belirtildi. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir