WhatsApp, uzun bir süredir beta sürümünde yer alan “Topluluklar” altyapısını resmi olarak tanıttı. Firma için adeta yeni bir dönem başlıyor. Topluluklar altyapısı özeşinde bir açıklamada bulunan WhatsApp, şunları dile getirdi: “Bugün, WhatsApp’ta Topluluklar adıyla eklediğimiz yeni bir özellik için vizyonumuzu paylaşmaktan heyecan duyuyoruz. 2009’da WhatsApp’ı piyasaya sürdüğümüzden beri, insanlar arkadaşlarıyla veya aileleriyle teke tek ya da grup olarak sohbet etmek istediklerinde, onlara yüz yüze sohbete en iyi alternatif olacak bir seçenek sunmak için çabalıyoruz. Ayrıca, WhatsApp’ı bir toplulukta iletişim ve planlama amacıyla kullanan insanlara da sık sık kulak veriyoruz.”

14 7

WhatsApp, açıklamasının devamında “Topluluklar sayesinde kullanıcılar ayrı grupları tek bir çatı altında, kendilerine uygun bir yapıda toplayabilecek” diyor ve ekliyor: “Böylece kullanıcılar, Topluluğun tamamına gönderilen güncellemeleri alabilecek ve kendileri için önemli olan konularda daha küçük sohbet gruplarını kolayca oluşturabilecek. Topluluklardaki kapsamlı yeni araçlar yöneticilere, herkese gönderilen duyuru mesajları ve dahil edilecek grupları kararlaştırma gibi yetkiler verecek.” “Topluluklar bir okul müdürünün tüm ebeveynleri bir araya getirip önemli haberler paylaşmasını ve belli sınıflar, müfredat dışı aktiviteler veya gönüllü ihtiyaçları için gruplar kurmasını kolaylaştıracak.” açıklamasını da yapan şirket, buradaki WhatsApp’ta Özel, Emniyetli ve Güvenli Topluluklar Oluşturma başlığı altında da Topluluklar ile alakalı birçok konuda daha bilgi verdi.

Topluluklar yapıları itibariyle özel olduğundan mesajları uçtan uca şifreleme ile ilgili güven altında tutmaya devam edeceğiz diyen WhatsApp, bilindiği üzere uzun bir zamandır uygulamanın diğer yerlerinde de uçtan uca şifreleme sunuyor. 

Bu arada firma Topluluklar sistemine ek olarak bazı diğer duyurular yeni özellik duyuruları da gerçekleştirdi.

Bunlar direkt olarak aşağıda yer alıyor.

“-İfadeler – WhatsApp’ta yeni sunulacak ifade simgeleriyle insanlar, sohbetlerde bir sürü yeni mesaj atmak yerine düşüncelerini hızlıca paylaşabilecek.

-Yönetici Tarafından Silme – Grup yöneticileri uygun olmayan veya sorunlu mesajları herkesin sohbetinden silebilecek.

-Dosya Paylaşma – Artık 2 gigabayta çıkardığımız dosya paylaşma desteğiyle kullanıcılar projelerde kolayca iş birliği yapabilecek.

-Daha Büyük Sesli Arama Grupları – Mesajlaşmaktansa konuşmanın daha uygun olduğu durumlar için tamamen yeni tasarımıyla 32 kişinin katılabileceği tek dokunuşla sesli arama özelliği sunacağız. “

Rus kullanıcılar Netflix’e dava açtı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir