WhatsApp, bu yılın sonlarından bu yana iki iOS işletim sistemine destek vermeyi sonlandırıyor. Söz konusu bu karardan etkilenecek olan telefonlar belli oldu.

WhatsApp çok yakın zaman içerisinde birkaç iOS cihazınıza destek vermeyi bırakacak çünkü şirket artık iOS 10 ve iOS 11 çalıştıran iPhone’larda WhatsApp’ın bu yılın son aylarından itibaren çalışmayacağını dile getiriyor. WABetaInfo’ya göre şirket, iOS 10 ve iOS 11 çalıştıran iPhone kullanıcılarını 24 Ekim’den sonra WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilmek için iPhone akıllı cihazlarını güncellemesi gerektiğini dile getirdi. 

iOS Whatsapp indirmek için

“WhatsApp’ı kullanmaya devam etmek için telefonunuzu iOS’un en son sürümüne güncelleyin. WhatsApp, 24 Ekim 2022’den sonra iOS 10 ve iOS 11’i desteklemeyi bırakacaktır. Lütfen Ayarlar > Genel’e gidin, ardından en son iOS sürümünü edinmek için Yazılım Güncelleme’ye dokunun.”

whatsapp hangi ios surumlerinden destegi kesecegini acikladi
WhatsApp. (File Photo: IANS)

iOS 10 ve iOS 11’inin çalıştığı cihazlar şu şekilde;

  • iPhone 5
  • iPhone 5C

Bu iPhone cihazlara sahip olan kullanıcılar Ekim ayı içerisinde WhatsApp’ı kullanamayacaklar. iOS 12 çalıştıran bir iPhone 5s, iPhone 6 veya iPhone 6s sahibi olanlar, şirket bu cihazları desteklemeye devam edeceği için şu anda endişe etmeye gerek yoktur. 

iOS 16 desteği olmayan cihazlar

WhatsApp Yardım Merkezi’nde şirket, iPhone kullanıcılarının uygulamayı kullanmaya devam etmeleri adına iOS 12 veya daha yenisini çalıştırmaları gerektiği de bilinen bir durumdur. Örnek vermek gerekirse Android kullanıcıları da OS 4.1 veya daha yenisine ihtiyaç duyuyor. Apple’ın iOS 16’yı duyurmasının beklendiği WWDC 2022’ye de yalnızca birkaç hafta kaldı. Söylentilere bakıldığında iOS 16; iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve orijinal iPhone SE ile çalışmayacak.

EA şirketi satmaya çalışıyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir