Yeni iddialar, EA’nın şirketi satmak için bir pazar aradığını gösteriyor. Öyle ki bazı EA yöneticilerinin şirketi Apple’a satmaya çalışıtığı yönünde. İşte detaylar:

EA Apex Legends ile 2 milyar dolar kazandı

EA’nın birleşme aradığı ve Apple’ın potansiyel bir hamle olduğu bildiriliyor. Comcast CEO’su Brian Roberts’ın Electronic Arts birleşme şirketi hakkındaki raporu, kendilerini Apple’a satma çabalarının altını çiziyor.

Apple, kısmen çalışanlarını ve bilgi tabanını güçlendirmek ve kısmen de yeni pazarlara hızla girmek için uzun bir satın alma geçmişine sahiptir. Cuma günkü bir rapor, Electronic Arts’ın olası satın alımı hakkında tartışmalar olduğunu söylüyor.

Kaynaklar, Comcast CEO’su Brian Roberts ve EA CEO’su Andrew Wilson’ın EA ve NBCUniversal’in olası kombinasyonlarını tartışan bir makalesinde daha fazla tartışma olduğunu söylüyor. Wilson ve EA’nın, Apple, Disney ve Amazon da dahil olmak üzere birkaç yılda bir satış için “bir dizi potansiyel teklif veren” ile görüştüklerine inanılıyor.

EA, işi satmanın yollarını arıyor

EA’nın bir satış süreci planladığı ve 2022’nin başlarındaki yeni satın almalarla şirketin hedefine ulaşmak için “cüretkar” olduğu bildiriliyor. Bunlar arasında Sony’nin Destiny Bungie oyun stüdyosunun 3,6 milyar dolara satın alınması, Zynga’nın Take-Two Interactive tarafından 12,7 milyar dolara satın alınması ve Microsoft Activision Blizzard’ın 68 milyar dolara satın alınması yer alıyor.

Görüşmede kaynaklar, EA’nın “Wilson’ın birleştirilmiş şirketin CEO’su olarak kalmasını sağlayacak bir birleşmenin parçası olmak istediğini” söylüyor. Apple, Amazon ve Disney henüz bununla ilgili soruları yanıtlamış değil.

Apple, Apple Arcade’e abone olarak yavaş yavaş oyun dünyasına adım atsa da böyle bir satın alma yapmak imkansız gibi görünüyor. Apple böyle toplu alımlar yapmaktan hoşlanmaz. Aynı şekilde, en dikkate değer istisna, 2014 yılında Beats Music ve Beats Electronics’in 3 milyar dolarlık satın alınmasıydı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir