Temmuz ayı içerisinde duyurusu yapılan grup aramalarına dahil olma özelliğine artık WhatsApp grup sohbetleri üzerinden de erişim sağlanacak.

İlk olarak temmuz ayı içerisinde grup aramalarına katılma özelliğinin duyurusunu yapan WhatsApp haftanın ilk günlerinde bu özelliği grup sohbetler için de getirdiğini dile getirmişti. Şirket, söz konusu bu yeniliği Twitter platformu üzerinden paylaşmış olduğu bir gönderi ile duyurdu. Özellikle pandemi süreci ile beraber yaşanan karantina süreçlerinde yaygınlaşan WhatsApp grup aramaları, şu ana kadar kullanıcıların anında cevap vermesini gerektiriyor. Fakat bu yenilik ile beraber kullanıcılar aramalara istedikleri zaman dahil olabilirler. Genellikle Google Meet ve Zoom gibi platformlarda görüldüğü üzere bu özellik, artık WhatsApp aramaları için de yerini almış durumdadır.

49

Aramalara katılma özelliğinin gruplara da dahil edilmesi ile beraber, aramalar sırasında görünen isimler de farklılık gösteriyor. Daha öncesinde de aile ya da arkadaş grupları üzerinden gerçekleşen WhatsApp video aramalarında grupta yer alan kişilerin isimleri görülmekteydi. Fakat bundan sonrası için aramalarda sadece grup ismi yer alacak. Aynı zaman içerisinde WhatsApp aramaları sırasında kullanılacak olan zil sesinin de daha yumuşak bir tona kavuşacağını belirtmek gerekir. WhatsApp tercih edilecek olan zil sesinin, mesaj göndermek için kullanılan tınıya benzediğini dile getiriyor. Söz konusu bu yeni özellik ile ilgili olarak yapılan açıklamalarda, kullanıcıların gruplar ile sohbet ekranı üzerinden tek bir dokunuş ile daha rastgele bir şekilde iletişim kurmasını da kolay hale getirecek. 

Karantina süreci boyunca Zoom’un adeta zirvede yer almasını, Facebook, Google, Instagram, Telegram ve WhatsApp’ı görüntülü sohbet özelliklerini geliştirme konusunda harekete geçirmişti. Bu konu ile ilgili olarak çıtayı yükselten Google, Starline projesi ile video konferans yöntemi ile görüntülü konuşma gerçekleştiren iki kişiyi adeta fiziksel bir şekilde bir araya getirdi. Facebook ise metaverse şirketi olma konusunda hareket ederek, Horizon Workrooms ürünü ile toplantıları sanal gerçeklik ortamında yapmaya başladı. Gelecek yıllar içerisinde WhatsApp’ın görüntülü sohbetler ile ilgili yapacağı hamleler yakında zamanda güncellenebilir. Konu ile ilgili olarak şu an için elde edilen bilgiler sadece bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir